The page is under construction

Home

776 shkencëtarë bashkohen kundër digave në lumin Vjosa

Ditën e shtunë u mbajt konferenca për shtyp “Komuniteti shkencor shqiptar dhe ndërkombëtar kundër ndërtimit të hidrocentraleve në lumin Vjosa“, ku shkencëtarët shqiptarë e të huaj kundërshtuan edhe një herë hidrocentralet në lumin Vjosë dhe vazhdimin e...

Themelohet “Aleanca për Media Etike”, iniciativa që synon vetërregullimit e medias

“Aleanca për Media Etike ” është nisma e ndërmarrë dje nga mediat që synon  vetë-rregullimin dhe  respektimin e kodit të etikës së gazetarit. Ky organizim i Këshillit të Medias vjen paralelisht me propozimin e qeverisë shqiptare për ligjet e...

“Ish-minatorët” e sindikatës: “Diçka po lulëzon në Bulqizë, nuk po shuhet”

Muaji nëntor i vitit 2019 u pasua me ngjarje të njëpasnjëshme për minatorët e Bulqizës. Sheshi i kësaj qyteze priti shpalljen e një sindikate të re, Sindikata e Minatorëve të Bashkuar të Bulqizës (SMBB), me në krye Elton Debreshin. Nuk kaluan shumë ditë  dhe ai u...

Të frikësuar dhe të pashpresë, 11 familje rome mbeten në errësirë pas aksionit të OSHEE

“Ne ishim gjithë, gati për t’u shtrirë. Ishte ora dhjetë , erdhën këtu,  nja 10 makina OSSHE-së edhe nja tre, katër makina të policisë, edhe u futën brenda shtëpisë si barbarë kshu, ububu bababap menjëherë. Dhjetë të natës nuk lejohet njëherë të vish në...

Tiranë: Banorët e Matit ngrenë padi ndaj institucioneve që dhanë leje për ndërtimin e HEC-eve

Gjykata Administrative e Shkallës së Parë Tiranë ka pritur sot kërkesë-padinë e nëntë banorëve të Matit, të cilët kërkojnë që të anulohen lejet për ndërtimin e HEC-eve në lumin Urakë ne Zajs dhe Zall-Gjoçaj. Sipas banorëve, plani konsiston në devijimin e rrjedhës...

Bilanci i pasojave të tërmetit: 202,291 persona të prekur dhe 985 milion euro dëme

985 milion euro ishin dëmet që shkaktoi tërmeti i 26 nëntorit të vitit 2019, me magnitude 6.3 Richter. Në një dokument të publikuar nga qeveria shqiptare ditën e mërkurë u përmblodhën të gjitha dëmet e shkaktuara dhe kostot financiare të tyre. Sipas raportit zyrtat,...

Piramida e Tiranës, hapësira publike që u është mohuar qytetarëve

Piramida e Tiranës, një simbol dhe pikë referimi i kryeqytetit i kaloi në pronësi në vitin 2016 nga Ministria e Kulturës Bashkisë së Tiranës. Me funksionin si Qendër ndërkombëtare e Kulturës “Arbnori” , pas kalimit në pronësi të bashkisë sipas vendimit të...

Studimi: Flota e vjetër prej 305 autobusësh, ndër ndotësit kryesorë të ajrit në kryeqytet

Sipas të dhënave  të publikuara në Raportin Vjetor të Qeverisjes Lokale në Ballkanin Perëndimor, flota e vjetëruar e autobusëve të Tiranës është ndër shkaktarët kryesorë të ndotjes së ajrit në norma të rrezikshme. Në seksionin “De-karbonizimi i sektorit te...

“Miliona Lekë humbje”, rritja e çmimeve të biletave në muze i lë të pakënaqur operatorët turistikë

Rritja e çmimit të biletave për muze, monumente kulture dhe parqe kombëtare hyri në fuqi në janar të këtij viti pas miratimit të urdhrit 715, datë 10.12.2019 nga Ministria e Kulturës (MK). Kjo nuk u prit mirë nga operatorët turistikë shqiptarë. Këta të fundit humbasin...

Konsumatorët të pambrojtur kundrejt shtrenjtimit të çmimit të drurëve të zjarrit në Librazhd

Autor: Arlis Alikaj Librazhdi është një qytet i vogël në Shqipërinë e mesme ku zakonisht dimri është i ashpër dhe bën shumë ftohtë. I rrethuar nga malet dhe me klimën që zbutet nga lumi Shkumbin. Për shumë prej familjeve të zonës, që janë tipikisht të mëdha në numër,...

Mjedisi

Arsimi

shendetesi

Çfarë është koronavirusi dhe sa të shqetësuar duhet të jemi?

Çfarë është koronavirusi dhe sa të shqetësuar duhet të jemi?

Përkthyer nga The Guardian Cili virus po e shkakton sëmundjen në Wuhan? Është një koronavirus i ri- anëtar i familjes së koronavirusëve që nuk është hasur kurrë më parë. Ashtu sikurse koronaviruset e tjera, ka ardhur nga kafshët. Shumë nga të infektuarit punonin ose...

Infrastruktura

Piramida e Tiranës, hapësira publike që u është mohuar qytetarëve

Piramida e Tiranës, një simbol dhe pikë referimi i kryeqytetit i kaloi në pronësi në vitin 2016 nga Ministria e Kulturës Bashkisë së Tiranës. Me funksionin si Qendër ndërkombëtare e Kulturës “Arbnori” , pas kalimit në pronësi të bashkisë sipas vendimit të...

“Kryeqyteti i betonit”, Tirana e pesë parqeve ka mbetur në letër

Tirana është qyteti shqiptar që ka shënuar rritjen më të lartë dhe të vazhdueshme të popullsisë. Lëvizjet e brendshme demografike të popullsisë nga zonat rurale apo qytetet e vogla drejt metropolit erdhën në mënyrë graduale në një hark kohor prej 20 vitesh. Grafika më...

Ndërtimi i HEC-eve në Valbonë, banorët e Tropojës nën kërcënime të vazhdueshme

“Kostoja Njerëzore e Hidrocentraleve: Komunitetet nën Presion në Luginën e Valbonës” ishte eventi që u mbajt dje nga World Wildlife Fund Adria. Aktiviteti kishte si qëllim paraqitjen e studimit të parë në Shqipëri që evidenton me fakte kërcënimet që kanë marrë banorët...

Institucionet tolerojnë në heshtje dypunësimin e forcave të sigurisë

*Ky artikull është botuar më parë nga Qendra Shqiptare për Gazetari Cilësore  Gazetarë: Fjori Sinoruka, Anisa Krraba, Donald Zaimi  Policia e Shtetit apo Garda e Republikës në të cilat ky dypunësimi është i ndaluar me ligj deklarojnë se gjatë pesë viteve të fundit nuk...

  JETA SIC ESHTE

Ka ndodhur këtu: Të rindërtosh jetën pas 10 viteve dhune

Ka ndodhur këtu: Të rindërtosh jetën pas 10 viteve dhune

4411 raste të dhunës në familje të evidentuara nga Policia e Shtetit kishte në Shqipëri gjatë vitit 2018, nga to 3690 ishin gra dhe vajza duke përbërë 73.4% të numrit total. Shkodra, një qytet me 114.219 banorë ka lëshuar gjithsej 193 urdhra mbrojtjeje të ndarë në:...

   Aktualitet________________________________________________________

foto

Shtëpitë e zhdukura të Gjirokastrës

Shtëpitë e zhdukura të Gjirokastrës

Autore: Brikena Metaj | Citizens Channel  Shtëpitë karakteristike të Gjirokastrës po shkojnë përditë e më shumë drejt zhdukjes si pasojë e braktisjes nga pronarët dhe mungesës së vëmendjes institucionale. E ndërsa shteti investon mijëra euro në restaurimin e...

Video

LIGJI

776 shkencëtarë bashkohen kundër digave në lumin Vjosa

776 shkencëtarë bashkohen kundër digave në lumin Vjosa

Ditën e shtunë u mbajt konferenca për shtyp “Komuniteti shkencor shqiptar dhe ndërkombëtar kundër ndërtimit të hidrocentraleve në lumin Vjosa“, ku shkencëtarët shqiptarë e të huaj kundërshtuan edhe një herë hidrocentralet në lumin Vjosë dhe vazhdimin e...

ART/Kulturë

reportazh

rinia

Ekonomi

Europa