Titujt e fundit

Gripi dhe e ftohta i vënë drynin shkollave

Çerdhet, kopshtet, shkollat e sistemit 9-vjeçar, ato të mesme dhe universitetet do të mbajnë të mbyllyra dyert e tyre edhe javën e ardhshme. Vendimi është marrë paraditen e sotme (7/01/2016) nga Ministri i Shëndetësisë Ilir Beqaj, për shkak epidemisë së gripit që ka pushtuar Shqipërinë.

Ky vendim është marrë pas situatës së rënduar të gript në vend ku më shumë se 19 mijë persona u janë drejtuar qendrave shëndetësore. Nxënsit dhe studentët do t’i kthehen klasave dhe  auditorëve më 16 janar 2017.

Vendimi i plotë i Ministrisë së Shëndetësisë:

“Me qëllim kufizimin e mëtejshëm të përhapjes së virusit të gripit në vend, për të mbrojtur popullatën nga sëmundjet infektive që kanë impakt në shëndetin e saj, Ministri i Shëndetësisë, në mbështetje të nenit 102, pika 4, të Kushtetutës së Republikës së Shqipërisë, si dhe të nenit 7, pika 4 (masa të veçanta) të Ligjit 15/2016, “Për parandalimin dhe luftimin e infeksioneve dhe sëmundjeve infektive”, ka urdhëruar sot më datë 07.01.2017, mbylljen e çerdheve, kopshteve dhe institucioneve të arsimit parauniversitar dhe universitar.”

vendimi-i-min-shen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: