Përfundon zyrtarisht numërimi: PS 74 mandate, PD 43 dhe LSI 19 mandate

Kryetari i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve Klement Zguri bëri të ditur mbrëmjen e së martës (27.06) se procesi i numërimit ka përfunduar në të gjithë vendin.

Kreu i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve njoftoi se Partia Socialiste ka marrë 48.33% të votave, Partia Demokratike ka marrë 28.81% të votave, Lëvizja Socialiste për Integrim ka marrë 14.48% të votave, Partia për Drejtësi, Integrim dhe Unitet ka marrë 4,8% të votave dhe pjesa tjetër është marrë nga partitë më të vogla.

“Falenderoj komisionerët, aktivistët e zgjedhjeve, administratorët e rendit dhe atyre zgjedhorë, që bënë të mundur respektimin rigoroz të vullnetit të zgjedhësve”, deklaroi Zguri.

Sipas këtij rezultati kjo është edhe ndarja e mandatave:

PS: 74 mandate
PD: 43 mandate
LSI: 19 mandate
PDIU: 3 mandate
PSD: 1 mandat

Më poshtë do të gjeni paraqitjen grafike se si kanë votuar shqiptarët për çdo qark:

Rezultati në nivel kombëtar

Rezultati perfundimtar i zgjedhjeve ne Shqiperi 2017 Citizens Channel PS 74 73 mandate

Rezultati për Qarkun e Beratit

Berati

Rezultati për Qarkun e Dibrës

Dibra

Rezultati për Qarkun e Durrësit

Durresi

Rezultati për Qarkun e Elbasanit

Elbasan

Rezultati për Qarkun e Fierit

Fier

Rezultati për Qarkun e Gjirokastrës

Gjirokaster

Rezultati për Qarkun e Korçës

Korce

Rezultati për Qarkun e Kukësit

Kukes

Rezultati për Qarkun e Lezhës

Lezhe

Rezultati për Qarkun e Shkodrës

Shkoder

Rezultati për Qarkun e Tiranës

Tirane

Rezultati për Qarkun e Vlorës

Vlora

Leave a Reply

%d bloggers like this: