Studentët kanë hyrë sot në ditën e 14-të të protestës, duke bllokuar disa nga rrugët kryesore në qytet për tu mbledhur më pas para Kryeministrisë, ku përsëritën qëndrimin për plotësimin e kërkesave dhe refuzim të dialogut.

Ndërkohë Kryeministri Rama ka zhvilluar dy takime, në fakultetin e Gjeologji Minierave dhe Universitetin Bujqësor të Tiranës. Takimet janë zhvilluar pa praninë e mediave, me përjashtim të televizionit privat online të Kryeministrit “ERTV”, ku edhe janë shpërndarë materialet filmike.

“Takime në fshehtësi”

Nga një vëzhgim i faqeve zyrtare  të Fakulteteve rezulton se studentëve nuk u është shpërndarë asnjë njoftim paraprak për takimet me Kryeministrin Rama.

Në faqen zyrtare, Universiteti Bujqësor i Tiranës (UBT) njofton për një “Takim të hapur me studentët” pa përmendur në asnjë vend prezencën e Kryeministrit.

Njoftimi i publikuar në faqen zyrtare të UBT

Fakt ky që u vu në dukje edhe nga studentët pjesëmarrës:
“Rektori na njoftoi në që do të ketë mbledhje me studentët, pedagogët dhe nuk u njoftua fakti që do vinit ju Z. Kryeministër. Nuk me pëlqeu fare një mënyrë e tillë përçarje që ju po bëni. Ndaj unë po ju them që jam sot e para që po e braktis këtë mbledhje…”, tha një prej studentëve në takimin e hapur në UBT.

Ndërkohë Rektori i UBT, Bahri Musabelliu e thotë qartë gjatë takimit se ka qenë ai që e ka ftuar Kryeministrin:
“Meqë Kryeministri shfaqi dëshirën t ë vijë me ftesën time, me ftesën time
unë edhe për etikë nuk desha të flas i pari se mund të flisja sigurisht i pari..”, thotë Musabelliu.

Në faqen e Fakultetit të Gjeologji Minierave nuk ka asnjë njoftim zyrtar për takimin e zhvilluar dje mes kryeministrit Rama dhe studentëve e pedagogëve.

Faqja zyrtare e FGJM nuk ka asnjë njoftim rreth takimit me Kryeministrin Rama

Sipas studentëve, e njëjta gjë u tentua të bëhej në Universitetin e Arteve, por studentë të këtij universiteti thanë për Citizens Channel se e refuzuan takimin, duke dalë në protestë me gojën e mbuluar me shirita dhe ngjitëse.

Ndërkohë një  “Thirrje për tryezë studentore” është publikuar dhe në faqen zyrtare të Fakultetit të Shkencave Sociale. Takimi pritet të zhvillohet nesër në orën 9:00 në ambientet e fakultetit. Janë të shumtë studentët që kanë komentuar duke ngritur dyshime për prezencën e Kryeministrit Rama.

*Citizens Channel /l.k/

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu