Siç dhe ishte paraljamëruar ditën e sotme u mblodh Asambleja e Pedagogëve të Universitetit të Tiranës për të vendosur në lidhje me vijueshmërinë e realizimit të kërkesave të mëparshme.

Në datën 1 shkurt Ministrja e Arsimit zhvilloi një takim me pedagogë të Universitetit të Tiranës. Ky takim rezultoi pa një marrëveshje midis palëve. Pedagogu Mark Marku atë ditë u shpreh se nëse nuk do të kishte një qëndrim nga ana e Ministrisë, Asambleja do të mblidhej sërish për të pëcaktuar qëndrimin e saj.

Në të njëjtën kohë pas kësaj mbledhjeje Ministrja e Arsimit Besa Shahini deklaroi se “Me pedagogët ndamë disa mendime të ndryshme por ama e bindur që kemi një qëllim të përbashkët që është përmirësimi i cilësisë së arsimit të lartë në Shqipëri. Edhe pse nuk u dakortësuam në fund, por unë mendoj që kjo është krejt normale. Ishte një takim që gjithsesi shërbeu për të shuar një sërë keqkuptimesh që disa prej pedagogëve kishin për paktin për universitetin.”

 

Gjatë ditës së sotme në mbledhjen e Asamblesë u vendos që të merren këto masa:

  • Rikonfirmimi i kërkesave të bëra më herët
  • U bëjmë thirrje të gjitha asambleve që të mbajnë një qëndrim për ligjin e arsimit të lartë, dhe u kërkojmë që të bashkohen me vendimin e asambleve që janë për grevë.
  • I kërkojmë të gjitha autoriteteve të mbajnë qëndrim konseguent për ligjin e arsimit të lartë në përputhje me vendimet e asambleve (Senatit, Rektorit)
  • Ftojmë trupën akademike që te kontribuojnë dhe të kenë një angazhim sindikalist.
  • Ngritja e një grupi pune për ligjin e Arsimit të Lartë (që të diskutohen gabimet dhe si mund të bëhen) Grupi i punës të bëjë një dokument me oponencë për ligjin.
  • Kërkojmë debat me komisionin e Edukimit dhe të Mediave për ligjin e Arsimit të Lartë.

 

Në disa universitete vazhdon bojkoti i mësimit nga studentët, ndërsa në Fakultetin e Shkencave Sociale janë edhe pedagogët të cilët janë futur në grevë.

Citizens Channel / fs

 

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu