Titulli: Trajnim për gazetarët e rinj – “My art is my activism”

Partnerë: Qendra Art Kontakt

Mbështetur nga:  Fondacioni Heinrich Boll

Kohëzgjatja: 7-8 tetor, 2019

Qëllimi: Qëllimi i kësaj nisme është të kontribuojë në formimin dhe ngritjen e kapaciteteve të një grupi gazetarësh të rinj të aftë për të ofruar ekspertizën e tyre në informimin konstant të publikut mbi çështjet mjedisore.

Objektivat:

  • Rritja e fluksit të informacionit mbi çështjet mjedisore në kanalet mediatike
  • Rritjen e ndërgjegjësimit mbi problemet mjedisore që prekin qytetin e Tiranës
  • Aftësimi në përdorimin e celularit (MOJO)në raportimin e problemeve që lidhen me mjedisin
  • Editimi i videove në celular përmes programeve profesionale – Shtimi i tekstit dhe grafikëve
  • Realizimin e videove të shkurtra nga pjesëmarrësit nën mbikëqyrjen e organizatorëve

Aktivitetet: Më datë 14 Nëntor 2019, në sheshin e Teatrit Kombëtar u prezantuan produktet përfundimtare, videot e realizuara me anë të telefonit, nga studentët e gazetarisë dhe fakulteteve të tjera të cilët ndoqën trajnimin disa ditor “My art is my activism”.

Lexo mw shumw: https://citizens-channel.com/2019/11/15/problemet-mjedisore-ne-tirane-te-raportuara-permes-telefonit-celular/?fbclid=IwAR0ez9l9uOXYgMLoPvSInsWKWbbwcMF3bi38fEeqdbpjZKrQamPkcOLSVeo

Aktivitet publik me prezantimin e punëve të realizuara nga pjesëmarrësit: 

Thirrje e hapur për pjesëmarrje: 

Trajnim mbi gazetarinë mjedisore dhe “Mobile Journalism – MoJo”

 

Video të realizuara nga pjesëmarrësit:

  1. “Akumulatorët nëntokësorë të ndotjes” 

2. Vëzhgim – Përse nuk zbatohet kufizimi për mjetet e tonazhit të rëndë?

3. 20 vite procedura institucionale, 130 milionë euro kredi, por lumi Lana vijon të jetë një “kanal i ujërave të zeza” 

4. Kush është përgjegjës për kontrollin e ndotjes akustike në Tiranë?

Raporto

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu