Reagime: Kryeministri përdori gjuhë urrejtjeje dhe denigruese gjatë krahasimi të foto-montazheve të kandidatëve për...

Kryeministri Edi Rama përdori dje një lidhje live në rrjetin social Facebook, për të krahasuar kandidatët e Partisë Socialise me kandidatët e Partisë Demokratike me anë të disa fotografive...

Përse protestojnë gratë në 8-Marsin e 2021?

Edona Marku, shqiptare nga Maqedonia e Veriut, studion arkitekturë në Tiranë. Si studente shpesh i është dashur të kryejë praktike pune në kompani të ndryshme ndërtimi në Tiranë. Me...

8-Marsi, manifestim për punën e papaguar të grave dhe barrën e pandemisë

Në ditën ndërkombëtare të 8–Marsit, vajzat dhe gratë u bënë bashkë në sheshin “Skëndërbej”, për të shprehur njëzëri problematikat dhe sfidat e tyre të përditshme. Duke respektuar masat anti-Covid, në...

Tropojë, vajzat thyejnë pllakat me stereotipet gjinore si ushtrim praktik për vetëmbrojtjen

Adoleshentet e Tropojës patën mundësi që në Ditën Ndërkombëtare të Vajzës të zhvillonin një serë aktivitetesh që lidhen me fuqizimin fizik dhe emocional të tyre nga programi “Fuqizimi përmes...

Të ndjehesh vajzë në trupin e një djali, përjetimet dhe vështirësitë e transgjinorëve në...

Aleksa*, që në moshë të vogël, ka kuptuar se normat gjinore dhe rolet që asaj i ishin caktuar si individ i lindur në trupin e seksit mashkull, nuk përkonin...

Pandemia, një izolim i dytë për komunitetin LGBTI+

“Në fillimet e karantinimit, përpjekja ime për të ruajtur qetësinë, për të mbushur ditët me gjithçka mundja për të mos u ndjerë e kufizuar, funksionoi. Kur kjo zgjati, gjithçka...

“Një histori përndjekje” – Format e fshehura të dhunës me bazë gjinore

Kodi Penal i Shqipërisë, prej tetë vitesh ka integruar përndjekjen si një ndër format e dhunës e cila dënohet me gjashtë muaj deri në katër vite burg. Një krim përndjekje...

Nismat për rregjistrin publik të abuzuesve seksualë si thirrje për ndërgjegjësim shoqëror

Çdo ditë të muajit qershor në orën 19:00-21:00, qëndronin përballë Piramidës në Tiranë, Paola Naçe dhe Delfina Hoxha, ndërsa mbanin në duar një pankartë të shkruar: "Eja firmos peticionin...

“Sikur të ishe djalë” -Emrat shfaqin dëshirën e familjeve shqiptare për të mos pasur...

Autore: Entenela Ndrevataj; Diana Malaj | Citizens Channel Dada Xhbane - kështu e thërrasin bijat dhe mbesat – ka lindur më 30 mars të vitit 1939 në Dushaj të Tropojës. Ajo...

Izolimi në shtëpi shtoi numrin e thirrjeve për ndihmë nga viktimat e dhunës në...

Thirrjet për ndihmë të viktimave të dhunës në familje u trefishuan gjatë periudhës së izolimit për shkak të COVID-19. Të dhënat e bërë publike nga Rrjeti i Fuqizimit të Gruas...

RRJETET SOCIALE

8,947FansLike
902FollowersFollow
239FollowersFollow
154SubscribersSubscribe