“Një histori përndjekje” – Format e fshehura të dhunës me bazë gjinore

Kodi Penal i Shqipërisë, prej tetë vitesh ka integruar përndjekjen si një ndër format e dhunës e cila dënohet me gjashtë muaj deri në katër vite burg. Një krim përndjekje...

Studimi: Të rinjtë shqiptarë pre e stereotipeve gjinore dhe dhunës seksuale

Studimi “Dhuna në marrëdhëniet intime dhe dhuna seksuale te të rinjtë në Shqipëri”, i kryer nga Rrjeti i Fuqizimit në Grave në Shqipëri (AWEN) nxjerr në pah dhunën e...

Biseda online: “Të kuptojmë dhunën me bazë gjinore”

Titulli: Të kuptojmë dhunën me bazë gjinore Data: 9 dhe 11 qershor Ora: 18:00-19:30 Vendi: Online (Zoom) Afati i regjistrimit: 7 qershor Citizens Channel ofron hapësira online për të fuqizuar zëra të përgjegjshëm qytetarë, në...

Pandemia, një izolim i dytë për komunitetin LGBTI+

“Në fillimet e karantinimit, përpjekja ime për të ruajtur qetësinë, për të mbushur ditët me gjithçka mundja për të mos u ndjerë e kufizuar, funksionoi. Kur kjo zgjati, gjithçka...

Mes lajmit të fundit dhe ruajtjes së privatësisë, mediat përballë raportimit për abuzimin seksual

Në fund të muajit maj opinioni publik u njoh me një tjetër rast të abuzimit seksual me të mitur. Këtë radhë viktimë ishte një vajzë 15 vjeçare, ndërsa abuzuesi...

Të ndjehesh vajzë në trupin e një djali, përjetimet dhe vështirësitë e transgjinorëve në...

Aleksa*, që në moshë të vogël, ka kuptuar se normat gjinore dhe rolet që asaj i ishin caktuar si individ i lindur në trupin e seksit mashkull, nuk përkonin...

“Viktimat e dhunës nuk janë burim klikimesh e të ardhurash”, mesazhe solidariteti në muret...

Mbrëmjen e djeshme ne muret e qytetit u zhvillua nje aksion me mesazhe kundër abuzimit seksual, nisur nga ngjarjet e ditëve të fundit. "Ti nuk ke faj, faj ka përdhunuesi",...

Tropojë, vajzat thyejnë pllakat me stereotipet gjinore si ushtrim praktik për vetëmbrojtjen

Adoleshentet e Tropojës patën mundësi që në Ditën Ndërkombëtare të Vajzës të zhvillonin një serë aktivitetesh që lidhen me fuqizimin fizik dhe emocional të tyre nga programi “Fuqizimi përmes...

“Dhuna me bazë gjinore” bën pjesë aktive të bisedave online 87 të rinj

“Të kuptojmë dhunën me bazë gjinore” ishte tematika kryesore e cila mblodhi dhe angazhoi dhjetëra të rinj në biseda online, përgjatë javës që shkoi. Hapësira online e Citizens Channel dedikuar...

Përse protestojnë gratë në 8-Marsin e 2021?

Edona Marku, shqiptare nga Maqedonia e Veriut, studion arkitekturë në Tiranë. Si studente shpesh i është dashur të kryejë praktike pune në kompani të ndryshme ndërtimi në Tiranë. Me...

RRJETET SOCIALE

9,444FansLike
902FollowersFollow
239FollowersFollow
176SubscribersSubscribe