Drejtoria e Përmbarimit kërkon të zbatohet vendimi i gjykatës që pezullon HEC-et në Valbonë

0
Piro Lutaj, drejtor i Drejtorisë së Përgjithshme të Përmbarimit, i ka kërkuar përmbaruesit të Tropojës, Eduard Mrishaj të zbatojë vendimin e Gjykatës së Lartë, datë 21 korrik 2021, ku u...

Energjia nga qymyri shkak për 19 mijë vdekje në Evropë

0
Raporti “Comply or Close” nga Bankwatch Network, i publikuar në shtator të këtij viti, nxori në pah se përgjatë viteve 2018-2020, 19.000 vdekje në Evropë u shkaktuan nga shtete...

Viktimat e nëntokës në Bulqizë mbeten jashtë vëmendjes së politikës

0
Në orët e vona të së dielës, minatori Muharrem Plaku u nxor i pajetë nga galeria ku ishte bllokuar që prej së mërkurës. Prej pesë ditësh kolegë të tij dhe...

Projekti i bypass-it në zonën historike rrezikon statusin e Gjirokastrës në UNESCO

0
Në 26 korrik të këtij viti, UNESCO kërkoi zyrtarisht ndalimin e menjëhershëm të punimeve për ndërtimin e bypass-it “Ura e Nanxës – Ura e madhe e Dunavatit” në zonën...

Transporti urban i Tiranës – “Premtime të reja, probleme të vjetra”

0
Tirana është i vetmi qytet në Shqipëri që shënon vazhdimisht rritje të popullsisë. Sipas INSTAT, 31,8% e popullsisë së vendit jeton në kryeqytetin që po i afrohet shifrës prej...

Elton Debreshi mes sindikalizmit, luftës politike e gjyqësore, gjobave e së fundmi sulmit me...

0
Makina e kryetarit të Sindikatës së Minatorëve të Bashkuar të Bulqizës (SMBB), Elton Debreshi, i cili njëkohësisht ishte dhe kandidat i pavarur për qarkun e Dibrës në zgjedhjet parlamentare...

“Tjetër fitore e vonë e minatorëve sindikalistë”, gjykata e konsideron të padrejtë shkarkimin e...

0
Gjykata e Tiranës ka pranuar pjesërisht padinë e ish-minatorit Beqir Duriçi ndaj kompanisë AlbChrome në Bulqizë, duke e konsideruar të pajustifikueshëm pushimin e tij nga puna në dhjetor të...

Raporti “Gratë dhe burrat në Shqipëri” nxjerr në pah pabarazinë gjinore në punë, edukim...

0
“Raporti Gratë dhe Burrat 2021”, përgatitur nga INSTAT në bashkëpunim me UN Women dhe Women Count, publikoi të dhënat vjetore për vitin 2020 në fusha të ndryshme të jetës...

Hidrocentralet në Valbonë vijojnë punën pavarësisht pezullimit nga Gjykata e Lartë

Shoqëria koncensionare “Dragobia Energy” plotësisht në pronësi të “Gener 2 Sh.P.K” vijon aktivitetin e prodhimit të energjisë përmes HEC-eve “Çerem” dhe “Dragobia” në luginën e Valbonës, pavarësisht vendimit të...

UNESCO kërkon zyrtarisht ndalimin e punimeve për Bypass-in e Gjirokastrës në zonën historike të...

Tashmë është zyrtare kërkesa e UNESCO-s për të ndaluar menjëherë punimet për Bypass-in e Gjirokastrës në zonën historike të saj, derisa një grup misioni të verifikojë dëmin e shkaktuar. “Draft-vendimi...

RRJETET SOCIALE

9,444FansLike
902FollowersFollow
239FollowersFollow
176SubscribersSubscribe