Monitorimi: Bashkia e Tiranës “harron” ligjin për transparencën dhe konsultimet publike

0
Vendimet e Këshillit Bashkiak të Tiranës në muajt Mars-Maj 2020 u morën në shkelje të ligjit për vetëqeverisjen vendore dhe në mungesë të transparencës e pjesëmarrjes qytetare. Raporti i publikuar...

Drejtoria e Përmbarimit kërkon të zbatohet vendimi i gjykatës që pezullon HEC-et në Valbonë

0
Piro Lutaj, drejtor i Drejtorisë së Përgjithshme të Përmbarimit, i ka kërkuar përmbaruesit të Tropojës, Eduard Mrishaj të zbatojë vendimin e Gjykatës së Lartë, datë 21 korrik 2021, ku u...

1 mjek për 100 mijë banorë, Shqipëria me numrin më të ulët të psikiatërve...

0
Sipas të dhënave të INSTAT, Shqipëria ka gjithsej 25 mjekë psikiatër. Mjekët psikiatër janë të specializuar në parandalimin, diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjes mendore. Nëse do të llogarisnim numrin e...

Bilanci i pasojave të tërmetit: 202,291 persona të prekur dhe 985 milion euro dëme

0
985 milion euro ishin dëmet që shkaktoi tërmeti i 26 nëntorit të vitit 2019, me magnitude 6.3 Richter. Në një dokument të publikuar nga qeveria shqiptare ditën e mërkurë u...

Studim: Institucionet shqiptare të pafuqishme në trajtimin e dhunës seksuale ndaj të miturve

0
98 persona të cilët kanë kryer krime seksuale me të miturit, tashmë kanë përfunduar dënimin dhe janë të lirë, ndërkohë që asgjë nuk është bërë as për rehabilitimin e...

Raporti : Ministria e Kulturës në “karantinë” ndaj shkatërrimit të trashëgimisë kulturore

0
Edhe pse prishja e godinës së Teatrit Kombëtar më 17 maj 2020 pati një jehonë në median kombëtare dhe ndërkombëtare, reagim qytetar, institucioni i cili ka në ngarkim direkt...

Gjykata Kushtetuese shfuqizon ligjin që ndalon zhvillimin e protestave pa lejen e policisë

Gjykata Kushtetuese e Shqipërisë ka vendosur të shfuqizojë nenin 262 të Kodit Penal, që ndalon protestat të cilat nuk marrin më parë leje nga Policia e Shtetit. Ky vendim...

Kuçovë: “Një vendim gjykate që i jep të drejtë banorëve, por nuk ndalon punën...

Gjykata e Vlorës ka dalë në përfundimin që vendimi i marrë nga Bashkia Kuçovë në muajin mars të vitit 2021, për mbylljen dhe gjobitjen e firmës “Terrastone Berat Sh.P.K”...

Raport: 120 alarme përgjatë katër muajve për lirinë e medias në Evropë

0
120 alarme janë regjistruar përgjatë katër muajve mars-qershor sa i përket kërcënimeve ndaj lirisë së mediave në vendet anëtare të BE-së dhe vendeve kandidate. Raporti i monitorimit hartuar nga Federata...

Anketimi i TDH: Gjendja e familjeve në nevojë u përkeqësua ndjeshëm gjatë izolimit të...

0
Periudha e pandemisë së shkaktuar nga COVID-19, ka përqëndruar problemet e qytetarëve në gjendjen e tyre ekonomike të vështirë. Çështje si edukimi i fëmijëve, frika e zgjatjes së masave...

RRJETET SOCIALE

9,444FansLike
902FollowersFollow
239FollowersFollow
291SubscribersSubscribe