Avokatit i Popullit nxjerr në pah probleme shqetësuese të spitaleve psikiatrike

0
Esmeralda Keta / Citizens Channel Avokatit i Popullit nxjerr në pah probleme shqetësuese të spitaleve psikiatrike Të mbipopulluar, me të sëmurë kronikë që braktisen nga familjarët dhe harrohen nëpër spitale, me...

5 mijë adoleshentë me kartelë klinike; Në vend të mjekut flet fjala e Zotit

0
Esmeralda Keta / Citizens Channel Rritja e frikshme e problemeve mendore, 30 mijë shqiptarë te psikiatri I rritur me një nënë që vuan nga probleme të shëndetit mendor, Ermand Rama nga...

Si “gazetaria e qasjes” po kërcënon gazetarinë investigative

0
Nga Peter Manning / Profesor i gazetarisë, Universiteti i Teknologjisë, Sydney/ The Conversation Një seri kujtimesh po shfaqen për Krishtlindje – nga Mike Carlton, Kerry O’Brien dhe të tjerë, ndërsa...

Kur numrat nuk mjaftojnë: Si kombinohen të dhëna të ndryshme në një kërkim shkencor

0
Jacqueline Stephens/ Studiuese, Universiteti i South Australia / The Conversation Si një epidemologjiste, jam e interesuar për sëmundjet dhe më saktësisht për atë pjesë të shoqërisë që e ka atë...

“Fact check”: Sa njerëz janë të skllavëruar në botë sot?

0
Nga Monti Datta / Profesor i Shkencave Politike, Universiteti i Ritchmond / The Conversation Skllavëria moderne është krim kundër njerëzimit. Megjithëse disa lloje të këtij skllavërimi njihen, si përshembull trafikimi seksual,...

Un Women: Rreth 38% e vajzave dhe grave shqiptare ngacmohen seksualisht

0
UN Women në një studim të fundit në lidhje me ngacmimet seksuale në Shqipëri në hapsirat publike, ka zbuluar se rreth 38 % e grave dhe vajzave ndihen të...

Studimi: Rritet me 7% dëshira e shqiptarëve për të emigruar

1
Fondacioni Friedrich Ebert Stifung në Shqipëri dhe Qendra për Studime Ekonomike dhe Sociale gjatë periudhës prill - shtator 2018 kanë kryer një studim mbi trendet e emigrimit potencial në...

Studim: Konsumi i lajmeve në rrjetet sociale në vitin 2018

0
Shumica e amerikanëve vazhdojnë të informohen në mediat sociale, edhe pse shumë kanë shfaqur shqetësime në lidhje me vërtetësinë e tyre. Sipas një sondazhi të ri të Pew Research Center,...

Pas Teatrit Kombëtar, a është radha e Bibliotekës Kombëtare?

0
Biblioteka Kombëtare e Shqipërisë (BKSH) është institucioni më i rëndësishëm i edukimit dhe i kulturës në Shqipëri, i cili ka nisur të funksionojë që nga viti 1920 dhe mban...

Raporti: Instituti i Ekonomisë për Paqen tregon sa harxhon Shqipëria për dhunën

Në Shqipëri kostoja e dhunës është 3.8 % e Prodhimit të Brendshëm Bruto. Ky raport vjen nga Instituti për Ekonominë dhe Paqen. Kostoja përkthehet në 315 ddollarë për person....

RRJETET SOCIALE

9,444FansLike
902FollowersFollow
239FollowersFollow
309SubscribersSubscribe