Raporti: “Shqiptarët, ndër emigrantët më pak të kualifikuar nga shtetet e Ballkanit perëndimor”

Raporti i fundit “Emigrimi për motive punësimi”, që studion shtetet e Evropës perëndimore, duke përfshirë dhe Shqipërinë, merr në analizë shkaqet që nxisin emigrimin te qytetarët e shtetit tonë...

Raporti: “Pse investimet në hidrocentrale janë me rrezik të lartë”

0
Katër organizata ndërkombëtare mejdisore kanë ngritur alarmin mbi investimet në hidrocentrale në Ballkanin Perëndimor, përmes një raporti të publikuar të mërkurën. Organizatat Bankwatch, EuroNatur, Riverwatch and WWF Adria, përmendin 9...

Shtetet e Ballkanit Perëndimor vijojnë të shërbejnë si rrugë tranzit drejt Bashkimit Evropian për...

Shtetet e Ballkanit Perëndimor vijojnë të shërbejnë si rrugë tranzit drejt Bashkimit Evropian për emigrantët ilegalë Raporti i Shengen Visa tregon se në gjashtë muajt e fundit të këtij viti...

Raporti: Shqipëria shteti i gjashtë në Evropë për vdekshmërinë nga ndotja e ajrit

Raporti “Statusi i mjedisit dhe i klimës në Ballkanin perëndimor” fokusohet në cilësinë e ajrit dhe klimën në shtetet e Ballkanit Perëndimor (BP), si: Shqipëria, Bosnje dhe Hercegovina, Kosova,...

“Bosnja ndalon ndërtimin e hidrocentraleve të vegjël, po Shqipëria?”

Federata e Bosnjës dhe Hercegovinës vendosi të ndalojë ligjërisht ndërtimin e hidrocentraleve të vegjël nën 10 megavat, pasi ndikojnë negativisht në mjedis. Ligji kaloi me 33 vota pro, një...

Raporti: Të moshuarit lihen në harresë, vetëm 1.6% marrin shërbime sociale

Organizata Ndërkombëtare e Punës (ILO) në një raport të fundit të publikuar për Shqipërinë, thekson se në 20-vjeçarin e fundit, mosha e personave mbi 65 vjeç është rritur 2.3...

Barometri: “Në vendnumëro me korrupsionin”, edhe pse qytetarët e shohin si rrezikun kryesor ndaj...

Qendra për Studimin e Demokracisë dhe Qeverisjes (QSDQ) publikoi rezultatet e anketës kombëtare “Barometrin e Sigurisë, Shqipëri”, raport i cili për të katërtin vit rresht analizon gjetje që lidhen...

Analizë: “Tirana, kryeqyteti i mbindërtuar i një vendi që po shpopullohet”

0
Tirana është një qytet që po ndryshon dita-ditës. Rritja e numrit të ndërtimeve vihet re me sy të lirë, si në qendër të qytetit ashtu edhe në lagjet perfierike...

Kronika e “Vjosës Park Kombëtar”, 10 vite aktivizëm dhe beteja gjyqësore

Qeveria shqiptare dhe kompania amerikane “Patagonia” nënshkruan dje një marrëveshje për krijimin e Parkut Kombëtar të Lumit të Egër të Vjosës. Ministrja e Mjedisit Mirela Kumbaro deklaroi se parku...

“Drejtësia e vonuar” si zvarritja e padive mohon të drejtën për mbrojtjen e mjedisit

Shtatë vite që nga nisja e padisë dhe ende nuk ka përfunduar procesi i gjykimit për çështjen e ndërtimit të Këndit të Lojërave te Parku i Liqenit. “Energji të humbura,...

RRJETET SOCIALE

9,444FansLike
902FollowersFollow
239FollowersFollow
309SubscribersSubscribe