Mjekim i pakujdesshem - Interpretim i gabuar i ekos

Fëmija lind me një krah, padi mjekut që interpretoi gabim ekon

0
Pritja prej nëntë muajsh për ardhjen në jetë të një fëmije mund të kthehet në tronditje për prindërit kur mjekët nuk lexojnë si duhet ekot dhe fëmija lind me probleme.
Mjekim i gabuar në spitalet shqiptare

Kur vdekja apo gjymtimi vijnë nga mjekimi i gabuar

0
Mjekimet e gabuara nga mjekë shqiptarë dhe të huaj në spitalet publikë e privatë kanë shkaktuar viktima ose kanë lënë pacientë të gjymtuar për jetë. Citizens Channel sjell rastin më të fundit ku një qytetare ka paditur mjekun e një spitali privat për mjekim të gabuar.

Lex Ferenda shpjegon ndryshimet që pëson pushteti gjyqësor pas reformës në drejtësi

0
Reforma në drejtësi është një ndër fjalët që shqiptarët kanë dëgjuar më së shumti në media në dy vitet e fundit, por duke qenë se çdo debat për këtë temë politizohet, se çfarë do të ndryshojë vërtet ka shumë pak informacion. Organizata e juristëve të rinj Lex Ferenda shpjegon të gjitha ndryshimet.

Sa na kushton një padi në gjykatë?

1
Sa herë që na shkelet një e drejtë ose duam të zgjidhim një konflikt, ideja e parë që na shkon ndërmend është gjykata. Edhe pse besimi i tek gjyqësori është i ulët, sërish dyert e këtyre institucioneve mbeten zgjidhja më e përshtatshme.

Reporterët pa Kufij: Shqipëria ka probleme të theksuara me lirinë e medias

0
Sipas Indeksit mbi Lirinë e Medias për vitin 2016 nga Reporterët pa Kufij aksesi në informacionet shtetërore është ende i kufizuar dhe duhet implementim më i mirë i ligjeve që garantojnë lirinë e shprehjes.

Zija Vrioni, burri që u plak duke kërkuar pronat…

0
Jo gjithmonë të trashëgosh një pasuri është një lajm i mirë. Sidomos në Shqipëri, ku nëse të duhet të rimarrësh një pronë të së kaluarës, kthehet në një sfidë dhe kalvar të vërtetë vuajtjesh.

A është problem ngacmimi seksual në administratën publike?

1
Ngacmimi seksual dhe moral në ambjentet e punës më së shumti është një temë kafenesh, sepse viktimat nuk denoncojnë pothuajse asnjëherë në organet e drejtësisë. Aktualisht është duke u bërë një studim për të parë sa i pranishëm është ky fenomen në administratën publike.

Gjobat, “veza e artë” e Policisë Rrugore

0
Përveç taksave vjetore dhe çmimit të kripur të karburantit, drejtuesit e automjeteve në Shqipëri kanë paguar rreth 3 miliard lekë si pasojë e gjobave të vendosura nga Policia Rrugore për shkak të shkeljes së Kodit Rrugor.

Deputët shqiptarë që nuk kanë firmosur formularët e vetëdeklarimit

0
Citizens Channel monitoroi formularët e vetëdeklarimit të deputetëve të kuvendit të depozituar pranë Komisionit Qendror të Zgjedhjeve në fillim të vitit të shkuar.

“Mjerimi s’don mshirë. Por don vetëm të drejt”

0
Në këto temperatura të ulëta dimri askush nuk do të do të kalonte natën jashtë, por ka nga ata janë të detyruar sepse nuk kanë një çati mbi kokë. Citizens Channel sjell historitë e dy prej tyre.

RRJETET SOCIALE

9,444FansLike
902FollowersFollow
239FollowersFollow
514SubscribersSubscribe