“Babi, mos e vrit mamin!”; apel publik kundër dhunës me bazë gjinore

0
Muret e Tiranës i kanë shërbyer vajzës më pseudonimin Shota si hapësirë për të dhënë mesazhe kundër dhunës me bazë gjinore. “Babi, mos  e vrit mamin!” ishte fjalia e...

Aktivistja Liri Kuçi: “Barazia na do në vijë të parë dhe krahpërkrah, përndryshe, luftojmë...

0
A ndjeni që në mjedise të caktuara, ka një lloj talljeje apo nënqeshje pikërisht pse ju ndani qëndrime feministe lidhur me pozitën e gruas në shoqëri? Pse mendon se...

“Ricikluesit”, ekspozita që sjell në vëmendje vështirësitë e komunitetit rom dhe egjiptian

0
Një grup aktivistësh shfaqën sot ekspozitën “Ricikluesit” në Kalanë e Tiranës, me fotografi të personave rom dhe egjiptian, që zhvillojnë aktivitetin e mbledhjes së plastikës, metalit dhe kartonit nën...

Liria e fjalës dhe privatësia shuhet në të gjithë botën

0
Qeverisjet autokratike, rritja e kontrollit të medias dhe përdorimi i mbikëqyrjes  prek thuajse gjysmën e popullsisë globale, studimet gjetën. Pothuajse gjysma e njerëzve në botë po jetojnë në vende ku...

Raporti i Amnesty International dënon “patronazhistët”, rrjedhjen e pagave dhe shkeljet e të drejtave...

0
Raporti vjetor i Amnesty International për vitin 2021/2022 i publikuar së fundmi është një analizë globale për 154 shtete përfshirë dhe Shqipërinë, ku dokumentohen shkeljet kryesore të të drejtave...

Përgjimi i të dhënave në prag të zgjedhjeve, KShH bën thirrje të ruhet privatësia...

0
Komiteti Shqiptar i Helsinkit (KShH) kërkon të ruhet e drejta për privatësi dhe fshehtësia e votës. Ky reagim erdhi pas materialit të publikuar tek Lapsi.al, ku rrodhi një databazë...

“Shkëlqimi dhe jo rënia e Teatrit Kombëtar”

0
Ishte viti 2018, kur kompania private "Fusha Sh.p.k" paraqiti propozimin në formë oferte të pakërkuar, për një projekt që parashikonte shembjen e Teatrit Kombëtar dhe disa kulla shumëkatëshe në...

Freedom House: Liria e shtypit në gjendjen më të keqe

0
Në të gjithë botën liria e shtypit është bërë më pak efektive. Bazuar në pikët e mbledhura nga “Freedom House” e cila është një organizatë e pavarur e përqëndruar...

Raport: Votat e Romëve dhe Egjiptianëve u blenë dhe u manipuluan

0
Një raport i realizuar nga Community Reporters Albania mbi zgjedhjet lokale ka nxjerrë në pah një serë problematikash në procesin e votimit nga anëtarët e minoritetit rom dhe egjiptian. Vëzhgimet...

Studimi: Të rinjtë shqiptarë pre e stereotipeve gjinore dhe dhunës seksuale

0
Studimi “Dhuna në marrëdhëniet intime dhe dhuna seksuale te të rinjtë në Shqipëri”, i kryer nga Rrjeti i Fuqizimit në Grave në Shqipëri (AWEN) nxjerr në pah dhunën e...

RRJETET SOCIALE

9,444FansLike
902FollowersFollow
239FollowersFollow
628SubscribersSubscribe