Gjykata Evropiane dënon shtetin shqiptar për segregim të fëmijëve romë dhe egjiptianë

Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut (GJEDNJ) e shpalli shtetin shqiptar fajtor për shkeljen e Konventës Evropiane për të Drejtat e njeriut, pasi segregoi fëmijët romë dhe egjiptianë...

Elbasan: Familjet në nevojë i kërkojnë bashkisë të heqë tarifat për ushqimin e fëmijëve...

Lëvizja Rinore Egjiptiane Rome, (LRER) përmes një kërkese dërguar Bashkisë Elbasan kërkon që të zgjatet orari i qëndrimit të fëmijëve në kopësht dhe të hiqet pagesa prej 160 lekësh...

“Ne jemi familje”; Marshimi i Krenarisë LGBTI+ në Tiranë

Qindra anëtarë të komunitetit LGBTI+, aktivistë e mbështetës mbushën sot sheshin “Nënë Tereza” në marshimin festiv të Krenarisë. Slogani “Ne jemi familje”, i përzgjedhur për këtë vit, bashkoi të gjithë...

Avokati i Popullit: Në 2021 u konstatuan probleme në të drejtat e komunitetit LGBT+...

Të drejtat e komunitetit LGBT dhe barazia gjinore u karakterizuan nga problematika të shumta gjatë vitit 2021, përcjell raporti i Avokatit të Popullit.  Për të drejtat e grave dhe vajzave,...

Gjykata konstaton se mungesa e ilaçeve në QSUT diskriminon fëmijët me leuçemi

Në muajin prill të vitit 2020, i mituri F.R u diagnostikua me leuçemi akute. Një javë më pas, ai u shtrua në Qendrën Spitalore “Nënë Tereza” (QSUT). Në kushtet...

Çmimi “Mbrojtësi i të Drejtave të Njeriut 2022” i jepet aktivistes shqiptare Xheni Karaj

0
Xheni Karaj, është aktivistja shqiptare që ka marrë çmimin ndërkombëtar si Mbrojtëse e të Drejtave të Njeriut 2022, nga "Civil Rights Defenders". Ky çmim është dhënë për aktivisten duke njohur...

“Rikujtesë”, ekspozita që sjell në vëmendje problemet sociale të komunitetit rom

Ekspozita “Rikujtesë” hapi dyert për publikun në javën e ndërgjegjësimit për të drejtat e komunitetit rom, në  qendrën sociale “Shtëpia Publike”. E organizuar nga aktivistë dhe anëtarë të komunitetit,...

Raporti i Amnesty International dënon “patronazhistët”, rrjedhjen e pagave dhe shkeljet e të drejtave...

Raporti vjetor i Amnesty International për vitin 2021/2022 i publikuar së fundmi është një analizë globale për 154 shtete përfshirë dhe Shqipërinë, ku dokumentohen shkeljet kryesore të të drejtave...

Shfaqja “Rrëfimet tona” rikrijon një parajsë për gratë e vrara

Më datë 8-Mars, në Ditën Ndërkombëtare të Gruas, në skenën e ArtTubinës u shfaq vepra “Rrëfimet tona”. Në qendër të skenës qëndrojnë shtatë gra, të cilat ndajnë shtatë rrëfime. Ato...

Komisioneri dhe organizatat dënojnë njoftimin diskriminues për punësim nga një lokal në Elbasan

0
Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi, Robert Gajda dënon gjuhën diskriminuese të përdorur nga një biznes në Elbasan, në afishimin e një thirrje për punësim.  “Kërkojmë pastruese, jo me ngjyrë”, shkruhej...

RRJETET SOCIALE

9,444FansLike
902FollowersFollow
239FollowersFollow
243SubscribersSubscribe