Të frikësuar dhe të pashpresë, 11 familje rome mbeten në errësirë pas aksionit të...

0
"Ne ishim gjithë, gati për t’u shtrirë. Ishte ora dhjetë , erdhën këtu,  nja 10 makina OSSHE-së edhe nja tre, katër makina të policisë, edhe u futën brenda shtëpisë...

“Dhunuesi je ti”, himni ndërkombëtar mbledh feministet shqiptare në shesh

0
“Dhunuesi je ti”, ishte himni që u këndua në formë proteste nga aktivistet feministe në sheshin Nënë Tereza, për të denoncuar pabarazinë gjinore dhe dhunën ndaj grave. “Un Violador...

Tirana, qyteti ku denoncohet më shumë dhuna në familje, Tropoja qyteti me më pak...

0
Çështjet e dhunës në familje dhe kryesisht ndaj grave mbeten një plagë e shoqërisë shqiptare. Fenomen i cili ka prodhuar ngjarje tragjike si ai më e fundit ku Ariola Murati...

Durrës: 11.883 persona me aftësi të kufizuar, asnjë mjet transporti publik i përshtatur

Qyteti i Durrësit është një nga qytetet më të mëdha në Shqipëri. Në të jetojnë rreth 11.883  persona me aftësi të kufizuara.  Në një qytet i cili ka një...

Ligji i Ri për Asistencën Sociale: Personat me aftësi të kufizuar nuk humbasin pagesën...

Ligji i Ri për Asistencën Sociale i aprovuar në sesionin e fundit parlamentar, në javën që shkoi parashikon që personat me aftësi të kufizuar nuk do të humbasin pagesën...

OSBE: Gratë dhe vajzat në Shqipëri përjetojnë të gjitha format e dhunës, që në...

0
Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evrope (OSBE) ka realizuar studimin "Mirëqenia dhe siguria e grave", ku janë përfshirë mbi 15.000 vajza dhe gra të moshës 18-74 vjeç, nga...

Dhuna ndaj gruas: Shoqëria dhe media përballë vrasjeve “pas dyerve të mbyllura”

“Vrau gruan me…e vrau sepse…mund t’a ketë bërë padashje…shpreh pendim..” Janë këto disa nga titujt kryesorë të cilat shoqërojnë edicionet informative në ekranet shqiptare dhe në rrjetet sociale në internet....

“Jeta e vështirë e familjeve rome në Shkodër”

0
Shkodra ka mirëpritur dhjetëra familje rome që jetojnë aty prej vitesh të pa regjistruara në gjendjen civile, ata janë vendosur kryesisht në pjesën e hyrjes së qytetit pranë lumit...
Pensionist i vetmuar. Foto: Amarildo Topi Citizens Channel

Të moshuarit vuajnë braktisjen nga familja

  Vangjelica Gjyshi ka 6 fëmijë, pesë vajza dhe një djalë, por që prej një viti jeton në shtëpinë e të moshuarve në Tiranë. Me fëmijët nuk ka asnjë kontakt....

Të pastrehë dhe të padukshëm…

Naimi është një nga personat të cilit i duhet të kalojë netët dhe ditët rrugëve të Tiranës. Pavarësisht nëse koha është me diell apo me shi, shtrati i tij...

RRJETET SOCIALE

9,444FansLike
902FollowersFollow
239FollowersFollow
660SubscribersSubscribe