Lista e kandidatëve për kryetar bashkie u dominua sërish nga burrat

Zgjedhjet vendore të 14 majit 2023 përforcuan edhe njëherë pabarazinë gjinore në listat e kandidatëve të propozuar nga partitë politike. Shumica dërrmuese e kandidatëve për bashkitë e vendit ishin burra....

“Hape zemrën”-Parada e Krenarisë LGBTI+ në Tiranë

Një larmi ngjyrash dominon turmën e mbledhur pranë instalacionit “Reja” për të festuar diversitetin e për të kërkuar më shumë të drejta në marshimin “Parada e Krenarisë”. Të rinj e...

Qendra për paraplegjikët pa rrugë, ujë e drita; Komuniteti fiton betejën me bashkinë Tiranë

Shoqata e Invalidëve Paraplegjikë dhe Tetraplegjikë (SHIPT) ka fituar në Gjykatë të Shkallës së Parë ndaj Bashkisë Tiranë. SHIPT paditi bashkinë për moszbatim të marrëveshjes së lidhur në vitin...

Avokati i Popullit: Gjatë 2022 institucionet shkelën të drejtat e njeriut dhe u sulmuan...

Raporti i fundit i publikuar nga institucioni i Avokatit të Popullit në Kuvend, kritikon dhe sjell në vëmendje një serë praktikash ligjore që cenuan dhe kufizuan të drejtat e...

Një strehë e sigurt për të rinjtë LGBTI+

Anisi është një djalë transgjinor i cili prej disa muajsh është larguar nga apartamenti ku jetonte me familjen. Nevoja për një strehë të re e të sigurt lindi kur...

Raporti: Në politikën Shqiptare roli i grave mbetet i zbehtë

Raporti “Të Drejtat e Grave në Ballkanin Perëndimor” ka analizuar situatën e grave në Shqipëri dhe vendet e tjera të Ballkanit, gjatë viteve 2020 – 2022. Raporti trajton çështje...

DASH: Në Shqipëri mungoi pavarësia e medias dhe nuk u respektuan të drejtat e...

0
“Vëzhguesit pohuan se qeveria politika, partitë, bizneset dhe grupet kriminale u përpoqën të ndikojnë në media në mënyra të papërshtatshme dhe jo transparente”. Kjo është një nga problematikat që ka...

“Fraktura” në burgun e Spaçit

0
Të shtunën, në mjediset e burgut në Spaç, u mbajt ekspozita “Fraktura”, një bashkëpunim mes shkrimtarit Fatos Lubonja, i dënuar politik për 17 vite, artistit Ardian Isufi dhe kuratorit...

Elbasan: Punonjësit e pastrimit në kërkim të të drejtave në punë

0
Prej 18 vitesh, fshesa ka qenë mjeti i punës së Vjollcës* në mot me diell dhe me shi. Bashkë me të në Elbasan janë të punësuar edhe 130 punëtorë...

Gjykata Evropiane: “Veçimi i fëmijëve romë dhe egjiptianë në shkollën 9-vjeçare në Korçë është...

Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut (GJEDNj) ka dalë në përfundimin se Ministra e Arsimit dhe Drejtoria Arsimore Rajonale (DAR) Korçë kanë diskriminuar fëmijët romë dhe egjiptian që...

RRJETET SOCIALE

9,444FansLike
902FollowersFollow
239FollowersFollow
660SubscribersSubscribe