“Një Europride i pazakontë”, rrëfime nga Parada e Krenarisë LGBTI+ në Serbi

Denisi, një aktivist rom nga Maqedonia e Veriut dhe njëherazi anëtar i komunitetit LGBTI+, tregon ditën e parë të daljes hapur rreth orientimit seksual para nënës së tij. Ai...

Valbonë: Vendimet e gjykatës “i merr lumi”, hidrocentralet vazhdojnë të shesin energji

0
Ali Ismalaj nga Tropoja është kthyer të jetojë në fshatin e lindjes pas daljes në pension. Përbri shtëpisë së tij rrjedh uji i pastër kristal i Valbonës. Edhe gjatë...

“Viktimat e mjerimit”, mungesa e energjisë elektrike shtyn drejt vdekjes njerëzit në nevojë

0
Mungesa e energjisë elektrike dhe vështirësitë ekonomike për të paguar faturën, e shtynë drejt vdekjes 48 vjeçarin Fatos Çollaku nga fshati Rrajcë. Prej muajsh ai nuk kishte mundur të...

Aktivistë të Nismës Thurje protestojnë përballë Ministrisë së Ekonomisë pas mbarimit të Paketës së...

Aktivistë të Nismës Thurje kryen një aksion simbolik sot përballë Ministrisë së Ekonomisë pas mbarimit të paketës ekonomike të ofruar nga qeveria për përballimin e çmimeve të rritura prej...

Shqipëria ka mungesë të zbatimit të ligjit për mbrojtjen nga diskriminimi, Komisioneri prezanton strategjinë...

Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi KMD, prezantoi të mërkurën planin e ri strategjik 2022-2026 për përmirësimin e ligjit për mbrojtjen nga diskriminimi. Qëllim i planit është “të kontribuojë në një...

“Jeta brenda katër mureve”, mungesa e mjeteve ndihmëse izolon personat me aftësi të kufizuara

0
22 vite më herët për shkak të një aksidenti me makinë, Eduart Nezha, asokohe vetëm 24 vjeç, nuk mundi më të ecte dhe të lëvizte si më parë. Shtrati...

Me shezllon tek Ministria e Turizmit, aktivistët nisin peticionin për plazhe publike

Aktivistë të Nismës Thurje hapën sot përballë Ministrisë së Turizmit një çadër plazhi, një shezllon dhe një tabelë që shkruan “Plazh publik”, në shenjë proteste për privatizimin e bregdetit...

Gjykata e Strasburgut dënon sërish shtetin shqiptar për shkelje të të drejtave të njeriut

0
Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut e shpalli sërish fajtor shtetin shqiptar për shkelje të të drejtave të njeriut. Shteti shqiptar ka shkelur konkretisht nenin tre të Konventës...

Komisioneri konstaton diskriminim etnik në sektorin e rrugëve dhe ndriçimit publik në Bashkinë Tiranë

0
Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi e ka konsideruar si diskriminim për shkak të etnisë heqjen nga puna të punonjësit A.R pranë Drejtorisë së Përgjithshme të Rrugëve dhe Ndriçimit Publik...

Gjykata Evropiane dënon shtetin shqiptar për segregim të fëmijëve romë dhe egjiptianë

Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut (GJEDNJ) e shpalli shtetin shqiptar fajtor për shkeljen e Konventës Evropiane për të Drejtat e njeriut, pasi segregoi fëmijët romë dhe egjiptianë...

RRJETET SOCIALE

9,444FansLike
902FollowersFollow
239FollowersFollow
660SubscribersSubscribe