Dorëzohen 21 mijë firma për miratimin e minimumit jetik

0
21 mijë nënshkrime të qytetarëve shqiptar iu dorëzuan sot Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ) me qëllim miratimin e projektligjit për minimumin jetik.  Prej 2 muajsh aktivsitët e Organizatës Politike kanë...

Konventa e Bernës kërkon pezullimin e punimeve për ndërtimin e aeroportit të Vlorës në...

0
Javës së shkuar u mbajt takimi vjetor i Komitetit të Bernës në Strasburg, ku iu kërkua qeverisë shqiptarë ndalimi i punimeve për ndërtimin e aeroportit të Vlorës në Vjosë-Nartë....

Monitorim: A po falimenton skema e pensioneve?

0
Skema e pensionit përballet me një sërë sfidash, si mosha e daljes në pension, vitet e kontributeve si dhe plakja e popullsisë dhe tkurrja e popullsisë në moshë pune. Një...

Korçë: Masat parandaluese nuk i ndalojnë të miturit të konsumojnë duhan

*Ky shkrim është realizuar nga Seni Cene, nxënës i klasës së XI-të B, shkolla “Themistokli Gërmenji” Korçë, pjesëmarrës në trajnimet e programit “Youth Reporting Albania”, një bashkëpunim i Citizens...

“Të drejtat e njeriut në kohë emergjencash; Mësimet nga Covid-19, jetike për të ardhmen”

0
Sot dhe nesër do të mbahet në Tiranë Forumi i Nëntë Vjetor Rajonal i Shtetit të së Drejtës për Evropën Juglindore. "Të drejtat e njeriut në kohë emergjencash" është fokusi...

“Një tjetër fitore për banorët e Zall-Gjoçajt”, Gjykata e Lartë lë në fuqi heqjen...

Gjykata e Lartë la sot në fuqi vendimin e Gjykatës së Apelit që i ka hequr firmës private “Seka hydropower” licencën për prodhim energjie nga hidrocentrali “Zais”. “Ne i kishim...

Shirat rikthejnë në kënetë zonën e ish-Kënetës në Durrës

0
“Na thanë dilni, ju paguajmë një natë në hotel, po netët e tjera ku do jem unë. A do vinim prap se prapë te kjo shtëpi? ”, tha për...

Podkast: “Zërat e protestuesve në gjykim”

0
Mënyra se si perceptohet protesta nga organet e ruajtjes së rendit ka shkaktuar që ndër vite në protesta të ndryshme, protestues e aktivistë të arrestohen dhe të procedohen penalisht...

“Panairi i librit të rrugës”

0
Çdo ditë të vitit mes vapës e shiut, librashitësit e rrugës bëjnë “panairin e tyre” të vogël të librit. Tek ata mund të gjesh libra të përdorur dhe të...

“Biblioteka Art & Politikë“, si një përpjekje për të krijuar një kritikë arti në...

0
Dje u prezantua “Biblioteka Art & Politikë“ (BAP) si një bashkëpunimim midis "Pika pa Sipërfaqe", "Debatik Center of Contemporary Art" dhe "Zeta Contemporary Art Center". Duke mbledhur shkrime të artistëve,...

RRJETET SOCIALE

9,444FansLike
902FollowersFollow
239FollowersFollow
423SubscribersSubscribe