Gjykata Evropiane: “Veçimi i fëmijëve romë dhe egjiptianë në shkollën 9-vjeçare në Korçë është...

Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut (GJEDNj) ka dalë në përfundimin se Ministra e Arsimit dhe Drejtoria Arsimore Rajonale (DAR) Korçë kanë diskriminuar fëmijët romë dhe egjiptian që...

Inflacioni për muajin shtator kap shifrën 8.1%

0
Inflacioni në muajin shtator kapi shifrën 8.1% sipas të dhënave të Institutit të Statistikave (INSTAT).  Inflacioni nënkupton përqindjen me të cilën rriten çmimet e mallrave dhe shërbimeve, si ushqimet apo...

“Një Europride i pazakontë”, rrëfime nga Parada e Krenarisë LGBTI+ në Serbi

Denisi, një aktivist rom nga Maqedonia e Veriut dhe njëherazi anëtar i komunitetit LGBTI+, tregon ditën e parë të daljes hapur rreth orientimit seksual para nënës së tij. Ai...

Punonjësit e Call Center-ave nisin rezistencën ndaj shkeljes së Kodit të Punës

0
Prej shtatë vitesh Zoi punon në sektorin call center, pesë prej të cilave së fundmi në kompaninë italiane PARR. Edhe pse e pajisur me një kontratë pune, asnjëherë nuk...

Policët në pritje të vaktit ushqimor, qeveria “harron” kontratën kolektive

0
“Që nga 20 Korriku, shteti u detyrohet punonjësve të policisë një vakt ushqimi në ditë që e konvertuar në para është 80 mijë lekë të vjetra në muaj”, thotë...

“Bashkë me ujin, shterojnë shpresat për ekonomi lokale”, banorët e Madheshit kundër hidrocentralit

Ndue Gjegji jeton së bashku me pesë vëllezërit e tij në kullën 100-vjeçare në fshatin Madhesh të Matit. Ata e kanë ngritur ekonominë e tyre familjare përmes bujqësisë dhe...

Kontrolli i Lartë i Shtetit gjen shkelje në shtëpinë e fëmijës “Zyber Hallulli” në...

0
Raporti i Kontrollit të Lartë të Shtetit  (KLSH) ka gjetur disa shkelje pas një auditimi të kryer në shtëpinë e fëmijëve “Zyber Hallulli” në Tiranë. KLSH ka zbuluar se fëmijëve...

“Një sy qorr për ‘Syrin e Tiranës'”

0
4,646 metra katrorë pa leje i janë marrë ndërtuesit të kullës 26 katëshe në qendër të kryeqytetit të quajtur “Eyes of Tirana” dhe i kanë kaluar shtetit me kontratë...

“Një parajsë fitimprurëse”, Parku Eden në Kryeministri premton të prodhojë 5 milionë euro energji

0
Një Vendim i Këshillit të Ministrave (VKM) i datës 27 korrik bëri të ditur për herë të parë një ndryshim rrënjësor në godinën e Kryeministrisë. Qeveria shqiptare, i ngarkoi...

“Në pritje të drejtësisë”, Gjykata e Lartë shtyn çështjen e Zall Gjoçajt

0
“I baj thirrje Gjykatës së Lartë, të nderum qofshin në qoftë se zbatojnë ligjin e shtetit! Nëse nuk zbatojnë ligjin e shtetit, prej meje dhe prej shokëve të mi,...

RRJETET SOCIALE

9,444FansLike
902FollowersFollow
239FollowersFollow
310SubscribersSubscribe