Semundja e diabetit ne Shqiperi. Jane trefishuar vdekjet.

Shqipëria pa strategji kundër diabetit

0
Vdekjet që vijnë si pasojë e aksidenteve janë gjithnjë në qendër të vëmendjes së opinionit publik, por pothujase asnjëherë vdekjet që vijnë si pasojë e sëmundjes së diabetit. Numri i të prekurve nga diabeti rritet nga viti në vit, ndërkohë që mungojnë strategjitë për ta luftuar.
Femije duke lypyr ne rruget e Tiranes.

Sokol, rritu e mos lejo të të përdorin!

0
Pjesëmarrja masive e qytetarëve në protestën e së shtunës tregoi edhe njëherë fuqinë e turmave. Por nëse kjo fuqi përdoret thjesht për t’i dhuruar frerët e pushtetit partisë së radhës, qytetarët do të mbeten viktima të fuqisë së tyre.
Korsia e biçikletave në rrugën Dritan Hoxha. Foto: S.Manushi/Citizens Channel

Të ecësh në rrugët kaotike të Tiranës – Përshtypjet e një qytetari të huaj

0
Duke jetuar prej kohësh në Tiranë bëhesh ‘i verbër’ për problemet që shfaqen pothuajse në çdo rrugë e lagje të saj. Por nuk e shohin kështu qytetarët e huaj. Baldur Baldoni, i cili jeton prej disa vitesh këtu, sjell për lexuesit e Citizens Channel një këndvështrim të hidhur për Tiranën.
Mjekim i pakujdesshem - Interpretim i gabuar i ekos

Fëmija lind me një krah, padi mjekut që interpretoi gabim ekon

0
Pritja prej nëntë muajsh për ardhjen në jetë të një fëmije mund të kthehet në tronditje për prindërit kur mjekët nuk lexojnë si duhet ekot dhe fëmija lind me probleme.
Mjekim i gabuar në spitalet shqiptare

Kur vdekja apo gjymtimi vijnë nga mjekimi i gabuar

Mjekimet e gabuara nga mjekë shqiptarë dhe të huaj në spitalet publikë e privatë kanë shkaktuar viktima ose kanë lënë pacientë të gjymtuar për jetë. Citizens Channel sjell rastin më të fundit ku një qytetare ka paditur mjekun e një spitali privat për mjekim të gabuar.

Lex Ferenda shpjegon ndryshimet që pëson pushteti gjyqësor pas reformës në drejtësi

Reforma në drejtësi është një ndër fjalët që shqiptarët kanë dëgjuar më së shumti në media në dy vitet e fundit, por duke qenë se çdo debat për këtë temë politizohet, se çfarë do të ndryshojë vërtet ka shumë pak informacion. Organizata e juristëve të rinj Lex Ferenda shpjegon të gjitha ndryshimet.

Sa na kushton një padi në gjykatë?

Sa herë që na shkelet një e drejtë ose duam të zgjidhim një konflikt, ideja e parë që na shkon ndërmend është gjykata. Edhe pse besimi i tek gjyqësori është i ulët, sërish dyert e këtyre institucioneve mbeten zgjidhja më e përshtatshme.

Reporterët pa Kufij: Shqipëria ka probleme të theksuara me lirinë e medias

0
Sipas Indeksit mbi Lirinë e Medias për vitin 2016 nga Reporterët pa Kufij aksesi në informacionet shtetërore është ende i kufizuar dhe duhet implementim më i mirë i ligjeve që garantojnë lirinë e shprehjes.

Zija Vrioni, burri që u plak duke kërkuar pronat…

Jo gjithmonë të trashëgosh një pasuri është një lajm i mirë. Sidomos në Shqipëri, ku nëse të duhet të rimarrësh një pronë të së kaluarës, kthehet në një sfidë dhe kalvar të vërtetë vuajtjesh.

A është problem ngacmimi seksual në administratën publike?

1
Ngacmimi seksual dhe moral në ambjentet e punës më së shumti është një temë kafenesh, sepse viktimat nuk denoncojnë pothuajse asnjëherë në organet e drejtësisë. Aktualisht është duke u bërë një studim për të parë sa i pranishëm është ky fenomen në administratën publike.

RRJETET SOCIALE

9,444FansLike
902FollowersFollow
239FollowersFollow
423SubscribersSubscribe