Elton Debreshi mes sindikalizmit, luftës politike e gjyqësore, gjobave e së fundmi sulmit me...

0
Makina e kryetarit të Sindikatës së Minatorëve të Bashkuar të Bulqizës (SMBB), Elton Debreshi, i cili njëkohësisht ishte dhe kandidat i pavarur për qarkun e Dibrës në zgjedhjet parlamentare...

“Tjetër fitore e vonë e minatorëve sindikalistë”, gjykata e konsideron të padrejtë shkarkimin e...

0
Gjykata e Tiranës ka pranuar pjesërisht padinë e ish-minatorit Beqir Duriçi ndaj kompanisë AlbChrome në Bulqizë, duke e konsideruar të pajustifikueshëm pushimin e tij nga puna në dhjetor të...

Hidrocentralet në Valbonë vijojnë punën pavarësisht pezullimit nga Gjykata e Lartë

Shoqëria koncensionare “Dragobia Energy” plotësisht në pronësi të “Gener 2 Sh.P.K” vijon aktivitetin e prodhimit të energjisë përmes HEC-eve “Çerem” dhe “Dragobia” në luginën e Valbonës, pavarësisht vendimit të...

Këmborët zgjuan gjykatën administrative, çështja e Zall Gjoçajt do të shqyrtohet në shtator

0
Gjykata Administrative e Apelit Tiranë ka lajmëruar se do të shqyrtojë me procedurë të përshpejtuar padinë e nëntë banorëve të Zall-Gjoçajt, ndaj Entit Rregullator të Energjisë (ERE) dhe firmës...

Hidrocentralet e vegjël përkeqësojnë cilësinë e ujit dhe rrezikojnë qindra specie

0
Studimi “Ndikimi i hidrocentralëve të vegjël në temperaturën e rrjedhës”, i kryer në Amerikë përgjatë viteve 2014-2016, në shtetin e Massachusetts ku janë të ndërtuar rreth 3000 HEC-e, sjell...

Gjykata Kushtetuese pezullon ndërtimin e Teatrit të Ri Kombëtar

0
Gjykata Kushtetuese ka rrëzuar sot vendimin e qeverisë për të kaluar në pronësi të Bashkisë Tiranë Teatrin Kombëtar, duke e konsideruar këtë vendim si të papajtueshëm me kushtetutën dhe...

Aktivistët e Zall-Gjoçaj kërkojnë nga gjykata të merret në shqyrtim ankimimi i vendit pro...

0
“Për kë bien këmborët?” ishte pyetja që ju drejtua Gjykatës së Apelit sot nga dhjetëra banorë të Zall-Gjoçaj. Nën tingullin e kërcitjes së tyre, ata kërkuan drejtësi për kauzën...

“Një hap para gjykatës”- Veliaj publikon vendimin e KKT për Teatrin Kombëtar

0
Këshilli Kombëtar i Territorit miratoi lejen për ndërtimin e godinës së re të Teatrit Kombëtar. Përmes një postimi në rrjetin social Facebook, kreu i Bashkisë Tiranë, Erion Veliaj bëri...

Shkencëtarë nga Evropa dhe Shqipëria bashkohen sërish për Vjosën

Tabela “Jo HEC-e në Shushicë”, e pozicionuar në një ndërtesë në dukje e braktisur, anës rrugës në fshatin Brataj, shërbeu edhe si paraprirëse e aktivitetit të plot 30 shkencëtarëve...

“Bashkëfajtorë në vrasjen e minatorëve”, aktivistët hedhin bojë të kuqe mbi institucionin e sigurisë...

0
Pasditen e 28 majit, një 35-vjeçar humbi jetën në galeritë e kromit në Bulqizë. Kompania AlbChrome, e cila menaxhon pjesën më të madhe të minierave në Bulqizë u shpreh se...

RRJETET SOCIALE

9,444FansLike
902FollowersFollow
239FollowersFollow
166SubscribersSubscribe