“Arsimi në një vit qeverisje”, premtimet e pambajtura të qeverisë

0
Në një vit qeverisje të mandatit të tretë, qeveria nuk ka mbajtur asnjë nga premtimet e bëra në zgjedhjet e 25 prillit. Qëndresa Qytetare ka kryer një monitorim duke mbledhur...

Mbi 2000 firma në peticionin për bonusin studentor

0
Aktivistët e Lëvizjes për Universitetin kanë nisur një peticion, ku i kërkojnë qeverisë një bonus prej 10,000 lekësh për studentët. Nisur nga situata ekonomike në të cilën ndodhet vendi...

Pas peticionit, Universiteti i Tiranës zeron tarifën për listën e notave

0
Universiteti i Tiranës ka zeruar tarifën për listën e notave pas peticionit të ndërmarrë nga student dhe aktivistë të lëvizjes studentore “Për Universitetin”. Bordi i Administrimit të Universitetit të...

Vaksinimi i detyruar për studentët pa sukses

0
Autor: Ergi Picaku | Citizens Channel | Tiranë Pas më shumë se një viti, sot studentët do t’i drejtohen edhe një herë auditoreve të universiteve. Ndryshe nga sa pritej,  ky...

“Për Universitetin” i bën thirrje studentëve të refuzojnë tarifat për vitin akademik online

0
Studentët dhe aktivistët e Lëvizjes Për Universitetin kërkojnë anulimin e tarifave studimore për këtë vit akademik. Kushtet e vështira të mësimit online, diskriminimi i vazhdueshëm ekonomik duke i detyruar...

Studentët peticion për rikthimin në universitet; Auditorët po përdoren për mbledhje partiake

0
Më 18 Janar studentë të universiteteve të ndryshme i dorëzuan një peticion me 6500 firma Ministrisë së Arsimit, Shëndetësisë dhe Kryeministrit, për rikthimin në auditore. Në të njëjtën ditë studentët...

Anketimi: 79% e studentëve shqiptarë synojnë të emigrojnë jashtë vendit

0
Sipas rezultateve të një ankete me 1650 studentë, nga ekspertët e çështjeve demografike, Ilir Gëdeshi dhe Russell King, 79% e të rinjve (mosha mesatare 22 vjeç), që studiojnë në...

Për Universitetin: “Mungesa e internetit, diskriminim ekonomik ndaj studentëve”

0
Aktivistët e lëvizjes “ Për Universitetin” ndërmorën një aksion të mërkurën, duke skicuar grafiti në zona të ndryshme të Tiranës, si formë revolte ndaj problematikave të mësimit online. Joana Meraja,...

Ministria e Arsimit i përgjigjet peticionit; “Leksione në vend të anulimit të tarifave”

0
Ministria e Arsimit, Sportit dhe Rinisë (MASR) i është përgjigjur sot aksionit të para disa ditëve, ku studentë dhe aktivistë të lëvizjes "Për Universitetin" dorëzuan peticionin prej rreth 8000...

Peticioni online: Studentët kërkojnë zerim të tarifave në universitetet publike

0
Aktivistë të lëvizjes "Për Universitetin" kanë ndërmarrë një peticion online ku kërkohet anulimi i tarifave të universiteteve publike për vitin akademik 2019-2020. Peticioni i është drejtuar Ministrisë së Arsimit dhe...

RRJETET SOCIALE

9,444FansLike
902FollowersFollow
239FollowersFollow
307SubscribersSubscribe