Banorët e Madheshit rikthehen në vendlindje për të protestuar kundër hidrocentralit që shkreton natyrën

0
Dhjetëra banorë dhe ish-banorë të zonës së Madheshit në Mat, u mblodhën të shtunën, për të protestuar kundër ndërtimit të hidrocentralit me po të njëjtin emër, “HEC Madhesh”. Firma private...

Gjykata “fik” HEC-in dhe ndez shpresat e banorëve të Zall Gjoçajt

0
“Alo! Hasan more, fitore! E fituam, fitore, fitore, shumë fitore e papame”, - i thotë në njërën anë të telefonit Adem Xhokola, banor i Matit gjithë eufori Hasan Pashës,...

Përmbarimi jep 10 ditë kohë për pezullimin e HEC-et në Valbonë, paralajmëron gjoba dhe...

0
Përmbaruesja gjyqësore Satbere Shahu ka urdhëruar institucionet shtetërore dhe kompaninë “Dragobia Energy” dhe “Gener 2”, të zbatojnë vendimin e Gjykatës së Lartë dhe të pezullojnë kontratën e koncensionit për...

Shqipëri: “1008 diga të larta nuk na shpëtojnë nga kriza energjitike”

0
Shqipëria ka numrin më të lartë të digave të mëdha në Evropën lindore. Referuar të dhënave të publikuara nga International Comission on Large Dams (ICOLD), 2019, 15 shtete të...

“Lura si dëshmi e shkatërrimit të natyrës”

0
Në zonën e Borie-Lurës vijojnë punimet për të ndërtuar një tjetër hidrocentral. Diga e HEC-it “Borie-Lurë 1” planifikon të mbledhë ujërat e përrenjve që burojnë nga Kurora e Luleve...

Pas protestave dhe betejave të vazhdueshme ligjore, dy hidrocentrale të vegjël në lumin Neretvica...

0
Lumi Neretvica në Bosnjë dhe Hercegovinë ka qenë në qendër të një lufte kundër hidrocentraleve të vegjël për 15 vjet, por pavarësisht betejës së zgjatur, aktivistët lokalë nuk lëkunden...

Hidrocentralet në Valbonë vijojnë punën pavarësisht pezullimit nga Gjykata e Lartë

0
Shoqëria koncensionare “Dragobia Energy” plotësisht në pronësi të “Gener 2 Sh.P.K” vijon aktivitetin e prodhimit të energjisë përmes HEC-eve “Çerem” dhe “Dragobia” në luginën e Valbonës, pavarësisht vendimit të...

Këmborët zgjuan gjykatën administrative, çështja e Zall Gjoçajt do të shqyrtohet në shtator

0
Gjykata Administrative e Apelit Tiranë ka lajmëruar se do të shqyrtojë me procedurë të përshpejtuar padinë e nëntë banorëve të Zall-Gjoçajt, ndaj Entit Rregullator të Energjisë (ERE) dhe firmës...

Hidrocentralet e vegjël përkeqësojnë cilësinë e ujit dhe rrezikojnë qindra specie

0
Studimi “Ndikimi i hidrocentralëve të vegjël në temperaturën e rrjedhës”, i kryer në Amerikë përgjatë viteve 2014-2016, në shtetin e Massachusetts ku janë të ndërtuar rreth 3000 HEC-e, sjell...

Aktivistët e Zall-Gjoçaj kërkojnë nga gjykata të merret në shqyrtim ankimimi i vendit pro...

0
“Për kë bien këmborët?” ishte pyetja që ju drejtua Gjykatës së Apelit sot nga dhjetëra banorë të Zall-Gjoçaj. Nën tingullin e kërcitjes së tyre, ata kërkuan drejtësi për kauzën...

RRJETET SOCIALE

9,444FansLike
902FollowersFollow
239FollowersFollow
182SubscribersSubscribe