HEC-et në Valbonë/ Qeveria e shurdhët ndaj banorëve dhe opinionit shkencor

0
"Na ishte një herë Valbona turistike…" kanë nisur ta thonë që tani ata që i janë rikthyer Alpeve të bukura shqiptare pas 2015-ës, kohë kur nisën të ndërtoheshin HEC-et në...

VIDEO/ HEC-et në Dibër, kundër vullnetit të banorëve dhe me mbështetjen e qeverisë

0
Një nga premtimet kryesore që solli në pushtet qeverinë e majtë në vitin 2013-të, ishte anulimi i koncensioneve dhe lejeve për ndërtimin e HEC-eve mbi lumenjtë e vendit. Por...

Banorët e Valbonës ngrenë padi të re kundër ndërtimit të hidrocentraleve

1
Banorët e Valbonës nuk dorëzohen në betejën e tyre kundër hidrocentraleve në Parkun Kombëtar të Luginës së Valbonës. Me anë të një padie të re të paraqitur paraditen e sotme...
Lumi Vjose. Foto: Amarildo Topi Citizens Channel

Agjencia Kombëtare e Mjedisit: Rreziku i lumenjve, HEC-et dhe inertet

0
Gërryerja e shtretërve të lumenjve vijon të mbetet një rrezik potencial për përmbytjet në vend. Nxjerrja e zhavorrit lumor dhe ndërtimi i hidrocentraleve ka krijuar trysni të mëdha mbi...
Lugina e Valbones. mosmaprekvalbonen. Citizens Channel

HEC-et / Shkatërruesit e biodiversitetit të lumenjve, nuk duhet të shihen si burimi i...

0
Nga Prof.Aleko Miho/Burimet tona natyrore janë 'jetime', çdo ditë të ekspozuara ndaj rrezikut prej shfrytëzimit të etur! Kjo është arsyeja që qeveritë e fundit gjatë periudhës 2005-2017 kanë dhënë leje për të ndërtuar më shumë se 500 HEC-e, një pjesë e mirë e tyre brenda Zonave të Mbrojtura.
Diga e Kalivacit. Foto: Roland Dorozhani Citizens Channel

Vjosa në rrezik – Rishqyrtohet projekti për HEC-in e Kalivaçit

1
Ministria e Energjisë dhe Industrisë ka ri-hapur procedurat për dhënien e një koncesioni të ri. Kompanitë e interesuara mund të aplikojnë për të ndërtuar këtë hidrocentral deri më 18 korrik 2017.
Lumi Vjosë. Gupimi Të mbrojmë lumenjtë. Albania - Citizens Channel

Gjykata Administrative rrëzon qeverinë: Mbi Vjosë nuk do të ndërtohet hidrocentral

0
Gjykata Administrative e Tiranës rrëzoi të martën (2 maj) dy ministri dhe Agjencinë Kombëtare të Mjedisit duke nxjerrë të pavlefshme aktet administrative si dhe kontratën koncesionare të lidhur mes qeverisë shqiptare dhe kompanisë KOVLU ENERGJI për ndërtimin e hidrocentralit të Poçemit mbi lumin Vjosë.
Lugina e Valbones. mosmaprekvalbonen. Citizens Channel

TOKA: Ndalni hidrocentralet në Valbonë para se të jetë vonë (Video)

0
Shpërthime eksplozivi dhe buldozerë që punojnë në brigjet e lumit Valbonë. Këto janë pamjet që sjellin aktivistët e huaj, ndërsa bëjnë thirrje që qeveria shqiptare të ndalojë ndërtimin e hidorcentraleve të planifikuar në Parkun Kombëtar.
Lumi Vjosë. Gupimi Të mbrojmë lumenjtë. Albania - Citizens Channel

Alarmi i ambientalistëve: Ndalni HEC-et, po shkatërrohen lumenjtë e Shqipërisë

0
Hidrocentralet dëmtojnë mjedisin në mënyrë të pakthyeshme dhe janë burim konfliktesh, prandaj organizatat mjedisore përsëritin kërkesën për një moratorium 3 vjeçar të zhvillimit dhe zbatimit të projekteve të HEC-ve në të gjithë territorin e Shqipërisë.

RRJETET SOCIALE

9,444FansLike
902FollowersFollow
239FollowersFollow
310SubscribersSubscribe