Rrjeti “SafeJournalists” i dërgon letër qeverisë për sulmin ndaj gazetarit Simon Shkreli

0
Rrjeti për Gazetarët e Sigurt "SafeJournalists", i dërgoi të mërkurën një letër ministrit të brendshëm Bledar Çuçi dhe drejtorit të Policisë Gledis Nano për të adresuar shqetësimin për sulmin...

Raporti i Lirisë së Medias 2021; Pandemia përkeqësoi sigurinë dhe lirinë e gazetarëve

0
Media Freedom Rapid Response (MFRR) publikoi të enjten raportin e fundit mbi gjendjen e lirisë së medias në të gjitha shtetet anëtare të BE-së dhe vendet kandidate nga janari...

Listat e pagave; KSHM i bën thirrje mediave për të ruajtur balancën mes interesit...

0
Këshilli Shqiptar i Medias (KSHM) dhe Aleanca për Media Etike (AME) kanë kërkuar nga mediat dhe gazetarët të tregojnë përgjegjshmëri në raportimin mbi rrjedhjen e të dhënave personale. Përmes një...

KLP nuk tërhiqet nga Formulari i Akreditimit, gazetarët e cilësojnë mjet paraprak të censurës

0
Formulari i akreditimit për gazetarë i Këshillit të Lartë të Prokurorisë (KLP) u prit me shqetësim nga gazetarët. Nisma e këtij institucioni, pas një kohe të gjatë mbyllje për shkak të...

Dhuna ndaj reporteres Sara Demushi rikthen shqetësimin për sigurinë e gazetarëve në punë

0
Sara Demushi, gazetare pranë televizionit Fax News u dhunua verbalisht dhe fizikisht të hënën gjatë kohës që ushtronte detyrën e saj. Shqetësimi i një qytetareje për një çështje pronësie dërguar...

Akreditimi i gazetarëve nga KLP shihet si mjet censure për mediat

0
Formulari i Këshillit të Lartë të Prokurorisë (KLP) për akreditimin e gazetarëve ka ngritur shqetësime, pasi po shihet si një mjet censure. Nisma e instituicionit synon të akreditojë gazetarët dhe...

Barometri i Lirisë së Medias: “Një mjedis me kërcënime, censurë dhe autocensurë”

0
Sipas një raporti të publikuar nga Komiteti Shqiptar i Helsinkit, pasiguria në punë, stabilitetit ekonomik, ngacmimet, censura dhe auto censura janë disa nga problematikat të cilat kanë ndikuar në...

“Raport i ri, probleme të vjetra për lirinë e medias dhe të drejtat e...

0
Progres Raporti i Komisionit Evropian, publikuar më 19 tetor theksoi se Shqipëria nuk ka shënuar përparim në fushën e lirisë së shprehjes. Sulmet verbale, fushatat e shpifjes dhe aktet e...

Gjashtë organizata ndërkombëtare i bëjnë thirrje Kryeministrit Rama të heqë dorë nga krijimi i...

0
Gjashtë organizata ndërkombëtare për lirinë e medias kërkuan anulimin e krijimit të Agjencisë për Media dhe Informim (MIA) nga qeveria shqiptare. “Planet për agjencinë e re, të shpallur gjatë seancës...

Rrjeti i Gazetarëve të Sigurt përcjellin përmes një letre shqetësimin për lirinë e medias...

0
Gjashtë organizata të gazetarisë në Ballkanin Perëndimor kanë adresuar përmes një letre shqetësimin për lirinë e medias në Shqipëri. Më 28 shtator 2021, nën umbrellën e Rrjetit të Gazetarëve të...

RRJETET SOCIALE

9,444FansLike
902FollowersFollow
239FollowersFollow
182SubscribersSubscribe