Termi “fake news” është duke shkaktuar një dëm të madh

Gjatë një konference për shtyp të kohëve të fundit në Mbretërinë e Bashkuar, Donald Trump sulmoi një reporter të një mediaje që pëlqen ta urrejë. “CNN është “fake news”...

Media e lirë nuk është “armiku i popullit”

Media e lirë nuk është “armiku i popullit” – dhe kjo është pikërisht arsyeja pse ajo sulmohet gjithmonë nga politikanët në të gjithë botën. Në datën 16 gusht 2018 rreth...

6 teknika të “fake news” dhe si ti dallosh ato

6 teknika të “fake news” dhe  disa mjete për t’i verifikuar ato sipas Olga Yurkova, bashkëthemeluese e projektit ukrahinas për të verifikuar faktet “StopFake”.Sipas këtyre teknikave të thjeshta mund...

Studimi: 14% e amerikanëve kanë ndryshuar mendim për një çështje, për shkak të medias...

Për shumicën e amerikanëve ekspozimi i ideve dhe përmbajtjeve të ndryshme në median sociale nuk ka qenë shkak për të ndryshuar mendimin e tyre. Por një pjesë e vogël...

Freedom House: Liria e shtypit në gjendjen më të keqe

Në të gjithë botën liria e shtypit është bërë më pak efektive. Bazuar në pikët e mbledhura nga “Freedom House” e cila është një organizatë e pavarur e përqëndruar...

9 pyetje për Kupën e Botës dhe si u përgjigjën gazetarët e Data Journalism

Kupa e Botës mund të ketë mbaruar por kjo nuk do të thotë që nuk mund të shijojmë data jousnalism që inspiroi. Gjatë turit, gazetarët përdorën "data" për t'ju përgjigjur...

OSBE: Gjendja ekonomike e gazetarëve dhe mungesa e kontratave të punës, sjellin rrezikun e...

0
Gjendja ekonomike e gazetarëve dhe mungesa e kontratave të punës, mbeten çështjet më problematike të medias në Shqipëri. Ky ka qenë një nga përfundimet e arritura pas dy ditëve vizitë...

Kur media shkel kufrin mes interesit publik dhe privatësisë

0
Televizionet transmetojnë gjithçka që del përpara objektivit të kamerave dhe celularëve, pa asnjë lloj filtri. Akoma më keq janë faqet online, që jo vetëm publikojnë gjithçka që gjejnë në rrjetet sociale, por shkelin çdo etikë gazetareske.

Kur media shkel kufrin mes interesit publik dhe privatësisë

Nga Amarildo Topi/Mediat shqiptare po bëjnë një gabim të madh në kurriz etikës profesionale duke tentuar të konkurojnë shpejtësinë e rrjeteve sociale. Për disa klikime më shumë, publikohet gjithçka që gjendet në rrjetet sociale pa kaluar më parë në filtra profesionalë.

Media e lirë pa liri shprehjeje

Liria e shprehjes asiston në zbulimin e të vërtetave, por këto të vërteta nuk mund të zbulohen nëse nuk ka liri shprehjeje.

RRJETET SOCIALE

9,444FansLike
902FollowersFollow
239FollowersFollow
310SubscribersSubscribe