Tkurrja e zonave të mbrojtura alarmon ambientalistët, ndërsa banorët e prekur nga HEC-et enden...

0
Sot u zhvillua seanca e radhës e padisë së tretë të ngritur nga banorët dhe aktivistët e angazhuar në mbrojtje të Parkut Kombëtar Zall-Gjoçaj, Mat. Pala e paditur është Entit...

Rivlerësim i zonave të mbrojtura, Zall-Gjoçaj mund t’i hiqet statusi Park Kombëtar; Digjen sërish...

0
Digjen për së katërti herë makineritë e firmës që po ndërtojnë hidrocentralet në Parkun Kombëtar Zall-Gjoçaj, Mat. Policia e Shtetit, përmes një njoftimi të datës 7 janar, bën me...

Procesionarja, insekti i cili ka pushtuar pishat në Shqipëri 

0
Procesinarja është një insekt, i cili ka pushtuar pishat në pjesën më të madhe të territorit të Shqipërisë. Ajo lëshon rreth 70-300 vezë në majat e degëve të pishës,...

“U shkel marrëveshja e fjalës”; banorët e Klosit të frikësuar për efektet në mjedis...

0
Disa gërma të hedhura me shkrim dore në një fletë të bardhë, shënojnë akt-marrëveshjen mes kompanisë “Gjoka Konstruksion” dhe banorëve të fshatit Shkallë. Letra përmban gjashtë kushte të cilat...

Pas pesë hidrocentralesh, lumi Luma në Kukës është thuajse i tharë

1
Pesë hidrocentrale të ndërtuara Brenda Parkut Natyror Korab-Koritnik në Kukës, kanë tharë shtratin e lumit Luma, duke e kthyer atë në një rrjedhë pa ujë, ku vendin e tij...

Banorët e Zall-Gjoçaj depozitojnë padinë e tretë në gjykatë; Digjen sërish makineritë e firmës...

0
Banorët e Zall-Gjoçajt depozituan të mërkurën padinë e tretë pranë Gjykatës Administrative të Shkallës së Parë Tiranë. Kjo padi i është drejtuar Entit Rregulltor të Energjisë (ERE) dhe kompanisë koncensionare...

Elbasan: Ristrukturimi i institucioneve mjedisore zvogëlon kontrollin ndërkohë që ndotja shtohet

0
Autore: Bardha Nergjoni |Citizens Channel | Elbasan Ndërsa instituconet mbikëqyrëse vazhdojnë të jenë në ristrukturim, hapësirat për abuzim dhe shtimi i ndotjes mjedisore sa vjen e shtohet në qarkun e...
Lumi Vjose. Foto: Amarildo Topi Citizens Channel

Leonardo DiCaprio për lumin Vjosa: “Ndalimi i hidrocentraleve, arritje për gjithë Evropën”

0
Aktori Leonardo DiCaprio ka theksuar se ndalimi i hidrocentraleve në Vjosë dhe shpallja e saj park kombëtar, do të ishte një arritje e madhe për Shqipërinë dhe gjithë Evropën,...

Rruga e mundimshme në mbrojtje të natyrës; Banorët e Matit depozitojnë një tjetër padi...

0
“Jam nis në tre të natës për të ardh, po bëj 300 km rrugë për të shku e të ardh. Kam lanë edhe njerëz të sëmurë te shpia, vij...

Në ujërat e lumit Ishëm lundrojnë 733.000 kg mbetje, dikur shërbente për ujë të...

0
Konsideruar si lumi më i ndotur në Evropë, Ishmi përshkron Shqipërinë Qendrore dhe çdo vit derdh në detin Adriatik 733.000 kilogram mbetje, duke e kthyer këtë rrjedhë në një...

RRJETET SOCIALE

8,300FansLike
902FollowersFollow
239FollowersFollow
147SubscribersSubscribe