Citizens Channel

Kaos në transportin publik në Durrës

Të tejmbushur përtej çdo limiti, me vonesa që shkojnë deri në 40 minuta në stacion, me higjenë përtej kushteve e standardeve, udhëtimi në urbanët e Durrësit është një makth i vërtetë.

“Ground Zero” projekti artistik që vendos bombolat e gazit lotsjellës mbi kantierët e ndërtmit

0
Ergin Zaloshnja, është një artist vizual që përdor forma të ndryshme të artit për të shprehur qasjen personale mbi çështje të mprehta aktuale, shoqërore - politike në vend. Pas trazirave...

Pas vitesh premtime, askush nuk di t’i përgjigjet pyetjes “Kur do vijë autobusi?”

*Autobusi i linjës së Kasharit ndalon në një hapësirë ku mungon çdo lloj sinjalistike Foto: Lorin Kadiu | Citizens Channel Një ndër premtimet e përsëritura mbi transportin publik në Tiranë...

“Kryeqyteti i betonit”, Tirana e pesë parqeve ka mbetur në letër

0
Tirana është qyteti shqiptar që ka shënuar rritjen më të lartë dhe të vazhdueshme të popullsisë. Lëvizjet e brendshme demografike të popullsisë nga zonat rurale apo qytetet e vogla...

“11 arsye pse nuk duhet të ketë incenerator në Tiranë”

0
20 organizata me fokus mjedisin dhe riciklimin në Shqipëri kanë vendosur të kundërshtojnë kontratën e koncesionit për ndërtimin e inceneratorit në Tiranë me qëllim prodhimin e energjisë elektrike nga...

Shtëpitë e zhdukura të Gjirokastrës

0
Autore: Brikena Metaj | Citizens Channel  Shtëpitë karakteristike të Gjirokastrës po shkojnë përditë e më shumë drejt zhdukjes si pasojë e braktisjes nga pronarët dhe mungesës së vëmendjes institucionale. E ndërsa...

Vrasësi i 8 mijë shqiptarëve

0
Pothuajse përditë në rrugët e Shqipërisë ndodhin aksidente me pasojë humbjen e jetës apo dëmtimin e rëndë të udhëtarëve. Ekspertët për këtë gjendje bëjnë me faj edhe Kodin Rrugor.

Studimi: Flota e vjetër prej 305 autobusësh, ndër ndotësit kryesorë të ajrit në kryeqytet

0
Sipas të dhënave  të publikuara në Raportin Vjetor të Qeverisjes Lokale në Ballkanin Perëndimor, flota e vjetëruar e autobusëve të Tiranës është ndër shkaktarët kryesorë të ndotjes së ajrit...

A janë qytetet tona duke planifikuar në mënyrë efektive për ndryshimin e klimës?

0
Nga Marta Olazabal / The Conversation Në vitin 2006, qytetet pioniere si Londra (Britania e Madhe) dhe Durban (Afrika e Jugut) filluan të integronin ndryshimet klimatike në politikat dhe planet...

Në kërkim të një parkimi në Tiranë, falas vetëm për 1 përqind të shoferëve

0
Autor: Denis Tahiri | Qendra Shqiptare për Gazetari Cilësore Në Tiranë, mesatarisht çdo ditë, qarkullojnë rreth 120 mijë automjete. I njohur si qyteti me trafikun më të rënduar në vend,...

RRJETET SOCIALE

9,444FansLike
902FollowersFollow
239FollowersFollow
421SubscribersSubscribe