demokraci

Fuqia e pafuqishme e rinisë shqiptare

June 23, 2017

Nga Dritan Sakuta / Rinia ka energji dhe vullnet që çdo brez tjetër do e kishte zili, prandaj edhe politika është e interesuar ta kontrollojë. Sepse nëse nuk vihet nën fre atëhere mund të sjellë ndryshime që nuk do t’i leverdisnin askujt, duke filluar që nga presidenti i ri e deri tek ai furrxhiu poshtë shtëpisë që ndryshon çmimet sipas humorit të tij. [...]

Aksioni civil si pushtet i deleguar

March 29, 2017

Nga Ervin Goci/As formalisht dhe as konkretisht një individ që nuk është pjesë e një entiteti të regjistruar juridikisht, është tërësisht i humbur. Nëse nuk je pjesë e një shoqate, e një partie, e një institucioni; si individ, qytetari shqiptar është krejtësisht i përjashtuar nga çdo marrëdhënie me ligjin dhe institucionet. [...]

Sokol, rritu e mos lejo të të përdorin!

February 19, 2017

Pjesëmarrja masive e qytetarëve në protestën e së shtunës tregoi edhe njëherë fuqinë e turmave. Por nëse kjo fuqi përdoret thjesht për t’i dhuruar frerët e pushtetit partisë së radhës, qytetarët do të mbeten viktima të fuqisë së tyre. [...]