Media

E pse na u dashka Edukimi Mediatik?

May 2, 2017

Nga Blendi Salaj/ Mjaftojnë pak minuta në një prej gazetave online në vendin tonë për të parë sesa shumë volum lëshohet tek publiku, e sa pak thelb ka në të gjithë këtë informacion. Prandaj kemi nevojë të kuptojmë sesi funksionon kjo “lojë luftrash” me informacionin për të ruajtur veten dhe shoqërinë nga ana e errët e makinerisë së medias. [...]

A është Facebook një media?

April 7, 2017

Nga Ervin Goci/Kur përdoruesit i marrin lajmet nga Facebook, ata kanë tendencën ta përhapin lajmin duke e shpërndarë, por nuk arrijnë dot të kujtojnë burimin e lajmit, ndërkohë që e kundërta ndodh kur lajmet konsumohen direkt nga faqet online të mediave. Ky fenomen duket se çon në bjerrjen e vlerës së lajmit, pasi gjithmonë e më tepër vetë lajmi i largohet burimit të tij. [...]