Opinion

Vrasjet e padënuara në Shqipëri

October 4, 2017

Nga Mirjan Topi Krimi mjedisor vazhdon të mbetet i pandëshkuar. Si pasojë e këtij lloj krimi, Shqipëria ka pësuar humbje të konsiderueshme të resurseve natyrore dhe biodiversitetit përfshirë këtu një sërë llojesh të zhdukura krejtësisht nga territori i vendit. [...]

Fuqia e pafuqishme e rinisë shqiptare

June 23, 2017

Nga Dritan Sakuta / Rinia ka energji dhe vullnet që çdo brez tjetër do e kishte zili, prandaj edhe politika është e interesuar ta kontrollojë. Sepse nëse nuk vihet nën fre atëhere mund të sjellë ndryshime që nuk do t’i leverdisnin askujt, duke filluar që nga presidenti i ri e deri tek ai furrxhiu poshtë shtëpisë që ndryshon çmimet sipas humorit të tij. [...]