Shëndetësi

Kanceri i gjirit – një dënim me vdekje për gratë shqiptare

October 1, 2017

Nëse në vendet e Evropës Perëndimore një grua do të fillonte të mendonte se cilën metodë të trajtimit duhet të zgjedhë, në Shqipëri ka më shumë gjasa të mendojë për funeralin. Edhe pse kanceri i gjirit është një sëmundje e trajtueshme dhe e kurueshme, në Shqipëri është ende një dënim me vdekje në shumë raste. [...]

Portat që marrin jetë njerëzish

August 10, 2017

Tragjedia e pak ditëve më parë ku një 6-vjeçar në Dibër humbi jetën duke luajtur me portën e hekurit, duket se nuk është e para por as edhe e fundit nëse nuk merren masa për shmangien e kësaj problematike të shtrirë në vite. [...]

A na e njeh ky vend të drejtën për të jetuar?

May 24, 2017

Nga Arlinda Gjypi/Në vendet e Evropës sot flitet për inovacionin në shëndetësi dhe arritjen sa më shpejt tek pacienti të këtyre inovacioneve. Ndërkohë në vendin tonë sot diskutojmë se sa miq kemi jashtë shtetit për të na blerë ilaçet, sepse ato që futen në Shqipëri nuk kanë garanci se do të jenë të efektshme. [...]