Ura në afërsi të banjave termale në Përmet. Foto: Amarildo Topi Citizens Channel
Ura në afërsi të banjave termale në Përmet. Foto: Amarildo Topi

Qyteti i Përmetit po kthehet në një nga destinacionet e preferuara të shqiptarëve për të kaluar fundjavat ashtu si edhe për turistët e huaj. Por pavarësisht kësaj vazhdon të mbetet problematike insfrastukutura për të shkuar në pikat turistike të qytetit dhe mungesa e strukturave akomoduese për të përballuar këtë fluks.

Nënkryetari i Bashkisë së Përmetit Llazar Thanasi thotë për Citizens Channel se Përmeti në vitin 2016 është vizituar nga 16 mijë turistë, “pjesa më e madhe e të cilëve kanë qenë të huaj, por ky numër do të ishte më i lartë nëse infrastruktura do të ishte më e mirë”.

Pavarësisht këtij problemi, bukuritë natyrore, vlerat e objekteve të kultit dhe cilësia e ushqimit bëjnë që vizitorët të mos stepen dhe të popullojnë zonat turistike të qytetit të luleve.

[facebook url=”https://www.facebook.com/citizenschannel/videos/1732564067047348/” /]

Autor: Amarildo Topi

Raporto

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu