Asambleja e Personelit Akademik të Fakultetit të Gjeologjisë dhe Minierave në mbledhjen e saj të parë ka dalë në mbështetje të protestës së studentëve dhe ka kërkuar mbi të gjitha anulimin e Vendimit të Këshillit të Ministrave (VKM), e cila e lë Fakultetin e Gjeologji Minierave pa godinë. Nëse ky vendim i Këshillit të Ministrave (vkm) nuk shfuqizohet brenda 15 ditëve, pedagogët kanë paralajmëruar bojkot pa afat.

Pedagogët e Fakultetit Gjeologji Miniera në vendimin e tyre të bërë tashmë publik, kanë kërkuar edhe anulim apo ndryshim rrënjësor të ligjit për Arsimin e Lartë si dhe kanë përshëndetur propozimin e Asambleve të Personelit Akademik të Fakulteteve të tjera për një takim koordinues mes përfaqësuesve të stafeve akademike.

T’i kërkohet Qeverisë shfuqizimi i VKM-së datë 5.11.2014 “Për kalimin në përgjegjësi administrimi, të objektit “Fakulteti I Gjeologjisë dhe Minierave”, Tiranë, nga Ministria e Arsimit dhe Sportit/Universiteti Politeknik I Tiranës, tek Ministria e Drejtësisë, për Gjykatën e Lartë, për arsyet se:

  1. Kjo VKM përbën një precedent të rrezikshëm për të tjetërsuar të gjitha godinat e Universiteteve Publike;
  2. Kjo VKM është bërë pengesë për të realizuar të gjitha investimet e nevojshme për zhvillimin funksional të aktivitetit mësimor e kërkimor-shkencor në FGJM.

Anulimi i VKM-së të bëhet brenda një periudhe kohe prej 15 ditësh, në të kundërt Stafi akademik do të kalojë në Bojkot , deri në plotësimin e kërkesave. “

Vendimi i Asamblesë së Personelit Akademik të Fakultetit të Gjeologji-Minierave

Burimi: Për Universitetin

 

Sot është duke u zhvilluar mbledhja e Asamblesë së Personelit Akademik në Fakultetin e Shkencave të Natyrës. Ndërkohë studentët e këtij fakulteti u kanë bërë thirrje pedagogeve me anë të një letre të mbështesin kërkesat e tyre.

“Të nderuar pedagoge dhe pedagogë!

Ne, studentët e Fakultetit të Shkencave të Natyrës, si dhjetëra mijëra studentë anembanë Shqipërisë, kemi mbi një muaj që protestojmë dhe bojkotojmë për të drejta bazike dhe për një universitet më të mirë.

Sot është një ditë historike në marrëdhëniet pedagogë-studentë. Disa asamble pedagogësh kanë dalë hapur pro studentëve dhe të tjera priten të solidarizohen me studentët në këto orë dhe ditë.

Do ta lartësonit figurën e pedagogut nëse sot shpreheni qartë dhe me zë të plotë pro kërkesave dhe protestës sonë, si dhe kundër ligjit të arsimit të lartë që po na e pamundëson universitetin.

Ne kemi besim të madh te ju.

Mos na zhgënjeni! Mos na tradhtoni!”

Letra e studentëve të FSHN-së drejtuar pedagogëve Burimi: Për Universitetin

Bojkoti vazhdon edhe sot në fakultetin e Drejtësisë, të Shkencave Sociale, të Historisë dhe Filologjisë, të Gjuhëve të Huaja, të Shkencave të Natyrës dhe Gjeologji Minierave.

Diskutimet, ligjërimet dhe aktivitetet janë tashmë pjesë aktive e axhendës ditore në këto fakultete.

Bojkotit i janë bashkuar edhe studentët e Universitetit të Shkodrës “Luigj Gurakuqi” Ata e kanë kaluar edhe natën në ambjentet e universitetit.

Burimi: Për Universitetin

Orët e fundit, një grup studentësh kanë marshuar drejt Ministrisë së Arsimit dhe Sporteve, ku në kor kanë kërkuar anulimin e ligjit të Arsimit të Lartë.

Burimi: Universiteti.info

Ata kanë paralajmëruar se ditën e nesërme, të enjten, më 24 janar, në orën 10:00 do të protestojnë para parlamentit për një arsim cilësor dhe plotësim të 8 kërkesave.

Burimi: Universiteti.info

*Citizens Channel /E.K/

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu