Citizens Channel fton të gjithë studentët e gazetarisë dhe gazetarët e rinj në trajnimin online “Fuqizimi i gazetarëve të rinj përmes promovimit të vlerave profesionale të gazetarisë” (Empower Journalists), mbështetur nga Bashkimi Evropian, zbatuar nga Instituti Shqiptar i Medias dhe Federata Ndërkombëtare e Gazetarëve (IFJ).

Ky projekt synon të forcojë aftësitë dhe njohuritë e profesionistëve të rinj mbi të drejtat e gazetarëve , etikës së medies si dhe rritjen e ndërgjegjësimit qytetar për rëndësinë e lirisë së mendimit e shprehjes.

Nga aplikimet do të përzgjidhen 20 studentë të gazetarisë dhe gazetarë të rinj të cilët do të marrin pjesë në tre kurse online të zhviluara nga tre ekspertë.

  1. Akademiku Artan Fuga do të angazhohet me ekspertizën e tij në zhvillimin e modulit me tematikë: “Kolapsi i industrisë kreative dhe “fati” i gazetarëve të rinj”.
  2. Drejtuesi i Këshillit të Medias, Koloreto Cukali do të japë ekspertizën e tij për temën: “Situata aktuale e të drejtave të gazetarëve në Shqipëri, perspektiva rajonale dhe evropiane” .
  3. Ervin Goci, lektor në Universitetin e Tiranës, do të ofrojë ekspertizën e tij në temën: “Gjendja profesionale dhe sociale e gazetarit shqiptar në statusin e përçuesit të informacionit”.

Gjatë moduleve të zhvilluara online do të ketë edhe 3 webinare të realizuara nga çdo ekspert.

Në përfundim të moduleve pjesëmarrësit do të bëhen pjesë e një seminari 3 ditor në një nga qytetet e Shqipërisë të fokusuar kryesisht në krijimin e mesazheve duke përdorur multimedian dhe rrjetet sociale si shpërndarës të tyre.

Projekti do të përmbyllet me zgjedhjen dhe mbështetjen e 5 punimeve më të mira gazetareske nga studentët dhe gazetarët e pranishëm.

Saktësim:

  1. Aplikuesit në këtë projekt duhet të jenë të gatshëm për të ndjekur modulet dhe webinarët online në oraret e përcaktuara
  2. Të jenë të pranishëm në seminarin tre ditor të mbajtur në fund të projektit.

*Plotëso të dhënat më poshtë për tu bërë pjesë e projektit

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeL6fhxkYpL7tTWLIa7cI5eg7neKMy0y0_ulnLaGYCDb4IbNA/viewform?usp=pp_url

Kandidatët e përzgjedhur do të njoftohen përmes e-mailit. Më shumë detaje për axhendën dhe organizimin do të publikohen pas përfundimit të fazës së regjistrimit.

 

Raporto

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu