Shoqata Kombëtare e Transportit Qytetas dhe Shoqata e Transportit Urban dhe Interurban kërkuan një paketë të tretë ndihmëse nga qeveria. Përmes një letre, shoqatat kërkojnë vazhdimin e subvencionit për shkak të çmimit të lartë të naftës.

Aktualisht çmimi i naftës është shumë i lartë dhe konsumi jonë bazuar në numrin e mjeteve në treg për kryerjen e veprimtarisë së transportit/frekuencën e kërkuar është shumë i lartë dhe automatikisht sjell dhe kosto shtesë, duke bërë që operatorët të operojnë në humbje ose në mungesë fitimi”, thuhet në letrën e shoqatave drejtuar qeverisë.

Qeveria vendosi rimbursim me 100 lekë për litër për muajt gusht-tetor. Kjo ishte hera e dytë që u dha një paketë ndihmëse për shoqatat e transportit, pasi këto të fundit kishin paralajmëruar se do të hiqnin abonetë.

Në letrën e tyre, shoqatat theksojnë se sektori i transportit është goditur që pas pandemisë Covid-19. Ata shtojnë se gjenden në vështirësi për të përballuar çmimin e lartë të karburantit, si edhe për pagesat e punonjësve.

Një nga qëllimet e realizimit të kësaj pakete ishte pikërisht kjo arsye dhe duke qenë që ende nuk është arritur, pasi kompensimi i kryer nuk ka qenë i mjaftueshëm për të ringritur shërbimin e transportit urban dhe për rritjen e cilësisë së shërbimit nevojitet mbështetje më e madhe nga organet përgjegjëse”, thuhet në letër.

Shoqatat theksojnë se vijimësia e mbështetjes kërkohet jo vetëm për ndihmë por edhe për të rritur cilësinë e transportit.

Anashkalimi i saj do të sjellë jo vetëm vështirësi në operim por edhe problematika në praktikë mbi mjetet e transportit/frekuencën/oraret/cilësinë e shërbimit”, përmbyllet letra e shoqatave të transportit.

“Në krizë që prej pandemisë”

Dashnor Memaj kryetar i Shoqatës së Transportit Urban dhe Interurban i tha Citizens Channel se kërkesat e tyre primare janë të njejtat që nga pandemia.

  1. Rimbursimit të TVSH-së.
  2. Heqjes së akcizës 37 lekë/litër
  3. Heqjes së taksës të qarkullimit në karburant 27 lekë/litër.
  4. Rimbursim nga ministritë përkatëse sa i përket kategorive të individëve (Invalidë pune, të verbër, paraplegjikë, tetraplegjikë, studentët) që marrin shërbimin e transportit publik me çmim të reduktuar ose falas.

“TVSH-ja jonë është 20% dhe asnjë nga vendet e rajonit nuk e ka kaq të lart TVSH-në”, u shpreh Memaj.

Dashnor Memaj kryetar i Shoqatës së Transportit Urban dhe Interurban

Ai tha se kërkesa e tyre është që TVSH-ja të ulet në 6- 0%.  “Karbruanti përben zërin më të madh të kostove që kemi. Heqja e taksës së qarkullimit, kjo taksë është e padrejtë dhe demotivuese sepse ne jemi në shërbim të qytetarëve dhe asnjë vend në Europë nuk e ka këtë taksë”, tha Memaj.

Në datën 14 mars 2020, pas shfaqjes së rasteve të para me Covid-19 në Shqipëri, transporti publik ishte një ndër sektorët i cili u pezullua, si mënyrë për të parandaluar rritjen e rasteve me koronavirus.

Prej atij muaji, ndonëse masat u lehtësuan dhe rifilloi aktiviteti ekonomik, transporti publik qëndroi i mbyllur deri në muajin korrik, 2020.

Memaj tha për Citizens Channel se nëse qeveria nuk miraton katër kërkesat bazë të tyre ata kërkojnë minimalisht vazhdimin e subvencionimit. 

“Nëse na jepet ky subvencionim për periudhë afatgjatë kemi mundësi të rrisim pagat e puntorëve dhe të përmirësojmë edhe cilësinë. Kemi një problem të vazhdushëm që është ikja në mënyrë masive e puntorëve nga ky sektor”, u shpreh ai.

Në rast se asnjë masë nuk merret ai tha se do të dalin në treg me kapacitete të reduktuara.

Raporto

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu